17 грудня у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» творча прес-конференція

Напередодні свята Миколая у Всеукраїнському державному ордена Дружби народів видавництві «Карпати» побачила світ збірка вибраних віршів Володимира Ладижця «Ой болить у мене зуб…».

Презентація розпочнеться 17 грудня о 14-ій годині за участі: директора видавництва «Карпати» Віктора Браславця, головного редактора видавництва і редактора книги Бориса Кушніра, сина поета Олеся Ладижця, художниці Ольги Ладижець.

Володимир Ладижець залишив для підростаючого покоління майже три десятки збірок живих, насичених, як літнім медом соти у вуликах, теплом, радістю, сміхом, іронією, веселістю, і при цьому завжди з глибоким підтекстом.

Як підкреслив у післяслові редактор книги Борис Кушнір, – насамперед у таланті Володимира Ладижця основою було не вивищуватися над маленьким читачем, бути не суворим ментором, а мудрим оповідачем і мудрим співрозмовником.

Дитячі книги завжди повинні приваблювати ілюстраціями. Так ось, тут видавництву «Карпати», у якому свого часу працював і Ладижець, пощастило: його «Ой болить у мене зуб…», і «Сонечко в колисці» (як і цілу низку книжок для дітей інших закарпатських авторів) ілюструвала безмежного закохана у його творчість молода талановита художниця Ольга Ладижець, його внучка, якій дістався у спадок від улюбленого дідуся мистецький дар і щаслива доля продовжувати його місію.

http://nedilya.net