Австрійські “Миколаї” привезли 30 автобусів з подарунками

Напередодні Дня Святого Миколая понад 30 автобусів, вщерть заповнених пакунками із солодощами та цінними подарунками, зібраними у Верхінй Австрії, привезли на Тячівщину.

Зібрані подарунки – це так званий дружній привіт діткам краю від їх автсрійських ровесників, адже кожен пакунок власноруч сформували австрійські діти та залишили в них свої адреси і листи, щоб знайти нових друзів на Україні.

Прибула делегація «Миколаїв» до нашого краю в суботу, за 3 дні група 73 добровільні помічники власноруч роздали подарунки діткам в 40 школах та садочках району.

Проводилась акція, як і зазвичай, з ініціативи гуманітарного товариства “Єдиний світ – Верхньоавстрійська допомога землякам”, виконавчий директор Гельмут Атцлінгер, керівник організації “Ландлергільфе” Андреа Геттіх, організатор Сабіна Мозер, у тісній співпраці з урядом Федеральної землі Верхньої Австрії.

Цього року вперше гості передали подарунки й діткам учасників АТО Тячівщини. З місцевою владою обговорили можливість для дітей, які володіють німецькою мовою, відвідати Верхню Австрію, ознайомитись із культурою та побутом австрійців, а також програму для вчителів німецької мови Тячівщини, які можуть вдосконалити навички викладання а Австрії.

Джерело: прес-служба Тячівської райдержадміністрації