Папа Римський привітав церкви східного обряду з Різдвом

Папа Римський Франциск висловив духовну близькість парафіянам церков східного обряду, які дотримуються юліанського календаря, і привітав їх з Різдвом за старим стилем.

Про це повідомляє “Радіо Ватикану“.

“Сьогодні висловлюємо духовну близькість братам і сестрам християнського Сходу, католикам і православним, багато з яких завтра святкуватимуть Різдво Господнє. Висловлюємо їм наші побажання миру і добра”, – ці слова Папи Франциска після молитви “Ангелус” прозвучали в середу, 6 січня, на площі Святого Апостола Петра.

Цього дня у церквах східного обряду, які дотримуються старого стилю, святкують Навечір’я Різдва, а у церквах, які дотримуються григоріанського календаря, святкується Богоявлення Господа нашого Ісуса Христа, тобто Йорданські свята, і Церква латинського обряду відзначає урочистість Богоявління, тобто Явління Дитятка Ісуса трьом царям, тому день називають також святом Трьох царів.

З цієї нагоди о 10:00 за римським часом Папа Франциск очолив у головному храмі католицької церкви – базиліці Святого Апостола Петра у Ватикані – урочисту святу месу, а опівдні з вікна своєї бібліотеки помолився разом з десятками тисяч паломників та римлян, які переповнили площу перед базилікою Святого Петра. Після прочитання Марійської молитви “Ангел Господній” понтифік окремо привітав з Різдвом Христовим усіх, хто дотримується юліанського календаря.

Святіший Отець також згадав, що цього дня відзначають Всесвітній день місійного дитинства. Це свято дітей, які своїми молитвами і жертвами допомагають найбільш нужденним ровесникам, і, таким чином, діти стають місіонерами і свідками братства і взаємоподілу.

http://religions.unian.ua