Мукачівським депутатам допомагатимуть експерти

При постійних депутатських комісіях Мукачівської міськради планують створити дорадчу раду. Таку пропозицію озвучили на засіданні постійної депутатської комісії з питань законності, регламенту, депутатської етики, оборонної роботи та надзвичайних ситуацій.

Проект положення про дорадчу ради при постійних комісіях міської ради буде оприлюднено, протягом місяця громадськість матиме змогу його обговорити. Раду пропонують створити з метою проведення відкритого діалогу між депутатським корпусом, громадськістю, експертами. Також вона матиме право надавати пропозиції щодо питань, які плануються до розгляду депутатами. Члени ради мають право брати участь у розробці та громадській експертизі проектів рішень, що готуються до розгляду на сесії міськради, надавати на розгляд комісій проектів рішень з життєдіяльності міста, щодо формування переліку питань з розгляду комісій.

Рішення дорадчої ради матимуть рекомендаційний характер та використовуватимуться для подальших напрацювань при підготовці та розгляді на засіданнях комісій.

Джерело: Мукачівська міськрада