У Мукачівки відібрали дитину

У Мукачеві дівчинка, яка в лютому відсвяткувала перший день народження, залишилася без батьківського піклування. Працівники служби у справах дітей вилучили дитину в сторонніх людей та тимчасово влаштували її до лікарні.

Медики дівчинку обстежать і, в разі необхідності, пролікують. В рочок маленька разом з одягом та взуттям важить 8,100 кг.

Залишивши дитину в безпечному оточенні, служба у справах дітей спільно з соціальним інспектором управління соціального захисту направились розшукувати «горе-матусю», для якої дівчинка виявилась тягарем. З’ясувалось, що мати дитини, мешканка м. Ужгорода, тривалий час проживає на території Мукачева, за «дитячі гроші» винаймає житло, яке постійно змінює в зв’язку з боргами.

Ужгородським міськрайонним судом вона вже позбавлена батьківських прав стосовно двох старших дітей. На території м. Мукачева жінка вже притягувалась до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, службою ставилось питання про припинення їй соціальних виплат. Але уроком для неї це не стало.

В даний час мати дитини, незважаючи на отримання соціальних виплат, умов для утримання та виховання доньки не має, як, звісно, і бажання присвятити життя дитині. В присутності начальника служби вона написала заяву про тимчасове влаштування дитини до будинку дитини в м. Свалява.

Джерело: Мукачівська міська рада