У Тячеві створять нову лікарню

У Тячівській громаді буде своя амбулаторія сімейної медицини. Таке рішення депутати прийняли на засіданні п’ятої сесії Тячівської міськради сьомого скликання.

Новостворена амбулаторія надаватиме первинну медичну допомогу мешканцям об’єднаної громади і буде у підпорядкуванні відділу освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту Тячівської міськради.

В АЗПСМ працюватимуть 5 лікарів загальної практики сімейної медицини та двоє педіатрів, які наразі працюють у КЗ «Тячівська райполіклініка». Як пояснив Тячівський міський голова Іван Ковач, після створення закладу вони звільняться з попереднього місця роботи і будуть прийняті в АЗПСМ. Поки що медики залишатимуться на своїх робочих місцях у райполіклініці. З 1 квітня, коли Тячівській міськраді буде передано медичну субвенцію, яку вона тимчасово віддала відділу охорони здоров’я РДА, заклад фінансуватиметься з бюджету громади. Відтак під амбулаторію планують знайти і відремонтувати окреме приміщення.

Депутат міськради, лікар Богдан Гарастей зазначив, що потрібно врегулювати, як саме буде функціонувати амбулаторія, знайти приміщення, де б можна було розмістити картотеку, адже у райполіклініці приміщень мало: лікарі-терапевти працюють у дві зміни.

«Ми думаємо над тим, де би розмістити амбулаторію так, аби це було зручно жителям громади», – відповів Іван Ковач.

Tyachiv.com.ua