Для профтехосвіти Мукачева не вистачає 35 мільйонів гривень

Стабілізаційна дотація Кабміну на профтехучилища Мукачева перекриває тільки 16,7 відсотків від необхідних коштів. Решту грошей має виділити міська рада, заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

– Кабінет міністрів виділив Закарпаттю для фінансування профтехосвіти на перше півріччя цього року загалом 15 млн. 506 тис. гривень стабілізаційної дотації, – зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. – Розподіл коштів між містами обласного значення проходив пропорційно до кількості учнів із розрахунку 3 тис. 727,5 грн. на одного учня.

У відповідності до цього Мукачево отримає в березні на перший квартал 2 млн. 834,4 тис. грн., що становить близько 27 відсотків від необхідних коштів. Далі – у квітні, травні, червні та липні – Мукачево отримає ще по 1 млн. 62,9 тисяч гривень. Загалом Мукачеву на фінансування профтехосвіти в 2016 році необхідно 42 мільйони гривень, тоді як стабілізаційна дотація перекриває тільки 16,7 відсотків від цієї суми. Решту, згідно з бюджетним кодексом, має виділити Мукачівська міська рада з міського бюджету. Тому міським депутатам не потрібно затягувати час, а забезпечити фінансування профтехосвіти в повному обсязі ще на сьогоднішній сесії.

moskal.in.ua