Святослав Вакарчук патріот Мукачева, а не Мукачевого

Легендарний лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук у соцмережах висловився щодо назви міста Мукачево.

Ще минулого тижня Мукачівська міська рада ухвалила рішення про зміну назви з Мукачеве на Мукачево. Це відбулося на основі громадських слухань, які пройшли ще раніше у місті. Сьогодні ж це перейменування підтримала і Закарпатська обласна рада. Тепер слово за парламентом.

У мережі виникло багато суперечок навколо такого перейменування. Дехто стверджував, що це намагання догодити росіянам, перейменовуючи місто на російський лад. Інші ж заперечували і казали, що просто повертають місту природню назву, якою вона є насправді.

Легендарний лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук сьогодні також віднайшов інформацію про те, що Закарпатська облрада перейменовує місто на звичну назву і написав у соцмережах: “Я і не знав, що треба казати Мукачеве. Хоч там народився:)”. Тобто, співак завжди вживав форму Мукачево.

Нагадаємо, що Святослав Вакарчук жив у Мукачеві за адресою Духновича 18, в якому колись жила його бабуся та він сам. Згодом родина Вакарчуків переїхала до Львова.

До речі, своє велике концертне турне 2012 року Святослав Вакарчук разом з “Океаном Ельзи” розпочинав саме з рідного Мукачева.

Минулого року в Мукачеві до 40-річчя Святослава Вакарчука було встановлено міні-скульптурку.

http://prozak.info