Негода наробила біди на Свалявщині

15 знесених мостів та відірвані від сполучення з «великим світом» понад десяток родин – такими стали наслідки ніби й невеликої, але дошкульної негоди, що пройшла минулими вихідними на Свалявщині. У результаті опадів настільки піднявся рівень води в потічку, що зруйнував численні мостові переходи в селі Родникова Гута. На звернення по допомогу відгукнулися голова та депутати Свалявської райради.

На місці ситуація виглядає сумно – бетонні підпорки зруйновані, зсунулися практично у воду цілі блоки. Люди скаржаться – ходити страшно пішки, що вже говорити про те, щоб переїхати на автомобілі чи завезти на територію домогосподарства щось необхідне. Коштів на те, аби відновити містки, більшість родин немає. Саме тому люди й вирішили звернутися по допомогу до влади.

Як розповіла голова Свалявської районної ради Мирослава Ливч, питання стало гостро, адже люди залишилися без сполучення, саморобні ж містки довго не витримають, та й таких багато хто не має. «Нехай це звучить рекламою, але я хочу наголосити, що першими на прохання допомогти відгукнулися депутати Свалявської райради від партії «Відродження». Учора, 13 квітня, я виїхала на місце разом сільським головою села Голубиного Михайлом Капустеєм, депутатами райради Юрієм Кошелею та Мариною Русин, – розповіла Мирослава Ливч. – З депутатами від «Відродження» ми спільно вирішили взяти шефство над трьома містками, допомогти в першу чергу тим людям, які найбільше цього потребують. У результаті, була надана допомога таким жителям: Мориляк Марії Василівні, Бук Марті Георгіївні, Гутнику Василю Васильовичу. Кожна сім’я отримала грошову допомогу в розмірі 8500 грн».

Проте трьома родинами допомога не обмежиться, депутати з сільським головою залишили свої координати жителям села і в процесі роботи пообіцяли допомагати всім, чим зможуть, й іншим мешканцям.

Іннеса Горват