Єврокомісія озвучила пропозиції щодо скасування віз для українців

Єврокомісія внесла законодавчі пропозиції до Ради ЄС і Європарламенту щодо скасування для громадян України візових вимог для короткострокових подорожей Шенгенською зоною. Про це оголосив у середу єврокомісар із питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, – передає Укрінформ.

“Сьогодні ми, слідуючи нашим зобов’язанням, запропонували короткострокові безвізові подорожі до ЄС для українських громадян з біометричними паспортами з метою полегшення контактів між людьми, розвитку бізнесу, а також соціальних і культурних зв’язків між ЄС і Україною”, – заявив єврокомісар.

Він зазначив, що це стало результатом успіху уряду України у проведенні далекосяжних і складних реформ у сфері юстиції і внутрішніх справ, судової системи та верховенства права.

“Я дуже задоволений цим прогресом як важливим досягненням громадян України. І я сподіваюся, що Європарламент і Рада ЄС ухвалять ці пропозиції дуже скоро”, – наголосив Аврамопулос.

Як пояснили в Єврокомісії, щойно ці пропозиції будуть схвалені у ЄП і Раді ЄС, українські громадяни, які є власниками паспортів з біометричними даними, зможуть перебувати без віз у Шенгенській зоні у період до 90 діб.

zaholovok.com.ua