Москаль попросив звільнити його з посади голови Закарпатської ОДА

Очільник області прийняв таке рішення через неузгоджені з ним кадрові призначення на закарпатській митниці.
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль направив звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, в якому просить направити президенту України Петру Порошенку подання на його, Геннадія Москаля, звільнення з займаної посади. Про це повідомив офіційний сайт Москаля.

Як ідеться в тексті звернення, таке рішення глава обладміністрації прийняв у зв’язку з неузгодженою з ним зміною начальника Закарпатської митниці, яка, на його думку, була здійснена в інтересах “сигаретної мафії”, що займається контрабандою тютюнових виробів в країни ЄС, з якою він веде боротьбу і не бачить можливості її продовжувати.

“30 квітня терміново в порядку переведення з Верховної Ради України на посаду заступника начальника митниці – начальника підрозділу по боротьбі з контрабандою призначається Андрій Кримський, який працював помічником-консультантом народного депутата України Валерія Пацкана. За наявною інформацією Р.Насіров уже призначив виконувача обов’язків начальника Закарпатської митниці. Підкреслюю, що із Закарпатською обласною державною адміністрацією це призначення не узгоджувалося”, – написав Москаль.

“З огляду на це, я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА. Тому прошу Вас скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст.118 Конституції України, і направити подання Президенту України про моє звільнення із займаної посади”, – звернувся він до прем’єр-міністра.

Нагадаємо, стрілянина в Мукачевому сталася 11 липня 2015 року. За твердженням «Правого сектору», депутат-регіонал Михайло Ланьо на прізвисько «Блюк» викликав на «переговори» бійців «Правого сектору», бо вони заважали нардепу провозити контрабанду, після чого стався організований напад міліції та бандитів під керівництвом Михайла Ланя на бійців «Правого сектору». За твердженням міліції, причиною конфлікту став напад бандформування на мирних громадян.

http://tyzhden.ua