Контрабандисту не вдалося приховати від митників 720 пачок цигарок

10 травня 2016 року о 6 год. 12 хв., в зону митного контролю пункту пропуску «Вилок» Закарпатської митниці ДФС, на смугу «зелений коридор» заїхав «MERCEDES-BENZ», реєстраційний номер України. Керував автомобілем громадянин України.

Враховуючи результати аналізу ризиків транспортний засіб виведено із «зеленого коридору» в «червоний коридор» для проведення поглибленого огляду.

Перед початком проведення поглибленого огляду проведено опитування громадянина України, в ході якого він заперечив наявність у нього товарів та предметів заборонених або обмежених до вивезення з митної території України, а також прихованих від митного контролю.

Під час проведення спільного огляду «MERCEDES-BENZ», закарпатські митники спільно з прикордонниками виявили приховані від митного контролю в спеціально виготовлених тайниках сигарети різних марок, виробництва України, з акцизними марками України в кількості 722 пачки.

Зокрема, виявлено: 254 пачки «MARLBORO TUOCH», 100 пачок «COMPLIMENT SUPER SLIMS 3», 100 пачок «LIFA STRAWBERRY», 50 пачок «LIFA MENTHOL», 68 пачок «BOND BLUE № 6», 30 пачок – «LD BLUE», 120 пачок «LM LOFT».

В своєму поясненні українець зазначив, що про приховані в автомобілі сигарети йому не було відомо, і він особисто нічого не приховував.

Наразі, дії громадянина кваліфіковано за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України за протоколом про порушення митних правил вилучено цигарки та автомобіль орієнтовною вартістю 30 277 грн. В подальшому справу буде передано до суду.

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області