Родзинки мережі «Велмарт»

Запорукою успіху супермаркету «Велмарт» є турбота про покупця. Головним гаслом магазину є «Продавати більше товарів за нижчими цінами більшій кількості покупців»

Щоб мати найпривабливішу ціну, необхідний постійний моніторинг цін конкурентів. Менеджери магазинів та інші працівники, якщо помічають нижчу ціну у конкурентів, одразу повідомляють про це керівництву – і ціну знижують.

Відтак, «Велмарт» завжди має найдоступнішу ціну на кожний вид товару. У магазині діє проект «Перші ціни»: цінники на товари спеціально виділені для зручності покупців.
Гордістю магазину є так звані «бастіони». Це ніби магазин у магазині. Таких в ужгородському «Велмарті» є кілька: кондитерське та хлібопекарське виробництво, м’ясо/риба, овочі/фрукти та гастрономія. Менеджери, які ведуть ці напрямки, беруть участь в усіх без винятку процесах – від формування асортименту, замовлення і поставки, викладки, оформлення до презентації продукту. У кожному «бастіоні» товар закуповується окремо, регулярно оновлюється асортимент, переглядаються ціни та формуються акції.

Власний імпорт

Власний імпорт – це виготовлення та закупівля товарів за кордоном спеціально для торгової марежі. До прикладу: вина та сири – з Італії, Польщі та Іспанії, ковбаси та молочні продукти – з Польщі та Італії, посуд – з Голландії та Китаю, косметика – з Білорусі, випічка – з Франції.

Окрім цього є ще власне виробництво – продукція власних торгових марок. Це аналог брендового товару, який виробляється на тих самих заводах спеціально для мережі. Власними торговими марками компанія торгує вже понад 10 років, основні з них «№1», «Хіт-продукт», «Day by Day», «To-to», «Green hills». Таким чином, дані системи дозволяють купити якісні товари за нижчими цінами, які, до речі, представлені у всіх групах товарів.

Обслуговування ужгородців

«Велмарт» постійно співпрацює з проектом «Таємний покупець». Таким чином 4 рази на тиждень магазин проходить перевірки в усіх відділах: заприлавочній та стелажній зоні і у касовому відділі. Ведеться аудіозапис та зберігаються чеки. Персонал зацікавлений в успішному проходженні перевірки, це додаткова мотивація. А також у магазині проводять різні тренінги щодо стандартів обслуговування. Досвідчені наставники навчають новачків. За успішне проходження перевірки працівник отримує премію.

Отже, за 7 місяців 2016 року ужгородський «Велмарт» є найкращим в мережі за результатами перевірок проекту «Таємний покупець».

Промо-акції магазину

Основною фішкою магазину є акції на постійній основі. Це «Товар тижня» – ідеться про товари з усіх відділів. Акція стартує у понеділок і завершується у неділю. Також «Товар дня»: він стосується лише виробництв та змінюється щодня. «Акційні товари» – це промо-акції, що оновлюються раз на два тижні. Здебільшого це стосується товарів, які актуальні на момент проведення акції. Та «Сезонні операції», які викладаються на вході в магазин. Наразі це шкільне приладдя. А також на постійній основі діють розпродажі різних товарів.

Менеджери – основа командної роботи

Вагомий внесок у процес торгівлі роблять менеджери. Кожний такий працівник на своїй секції – як директор окремого магазину. Менеджер управляє асортиментом, ціновою політикою. Робить замовлення, контролює поставки, щоб забезпечити свіжість товару і доступність.

Загалом в ужгородському «Велмарті» працюють 9 менеджерів секцій та 4 завідуючих виробництвами. Переважна більшість менеджерів – це жінки. Команда дружнього, активного колективу працаює задля однієї мети – максимально задовольнити потреби покупців.

Газета «НЕДІЛЯ»