Біля кордону в кукурудзі виявили мотодельтаплан

Контрабандисти встигли злітати на ньому в Угорщину і повернутися.

Близько першої ночі закарпатські прикордонники дізналися про малий літальний апарат, який полетів у напрямку Угорщини. Про це одразу ж повідомили угорських колег.

Угорські прикордонники вистежили дельтаплан. Вони підтвердили його посадку і подальший зліт на територію України. Нашим військовим угорці передали приблизні координати посадки малого літального апарату.

Інформацію про протиправні дії з використанням МЛА оперативні співробітники Мукачівського прикордонного загону отримали близько 1-ї години ночі. Відразу було повідомлено всі прикордонні підрозділи, а всі напрямки посилено прикордонними нарядами. Невдовзі охоронці кордону відділу «Вилок» зафіксували порушення кордону МЛА та повідомили угорську сторону.

На місці посадки дельтаплану, втім, людей виявити не вдалося. Але закарпатські прикордонники виявили чимало речей порушників, а саме шолом, GPS навігатор, телефон, підставки для перевезення дельтаплану тощо. Трохи згодом у полі вони знайшли і напіврозібраний апарат. Нагадапмо, подібною технікою частенько користуються закарпатські контрабандисти для перевезення цигарок.

Наразі ведуться слідчі дії та розшукуються люди, причетні до цього інциденту.