На Жупанацькій в Ужгороді з’явилася злітна смуга

Оскільки аеропорт у обласному центрі Закарпаття не використовується на повну потужність, місцеві спритники придумали новий вид повітряних послуг.

Отже, якщо у вас є автомобіль і ви їздите Ужгородом, подбайте про те, аби на ваш транспортний засіб міг злітати. Принаймні, на Жупанацькій, оскільки нещодавно там з’явився новий дорожній знак.

Зовні він схожий на табличку «рух прямо», однак насправді показує рух догори. Тож невже водіям потрібно обирати маршрут до неба? Або в інший вимір? Або пересідати на гвинтокрили?

Скоріш за все, хтось просто перевернув стандартний знак, тим самим добре пожартувавши над автовласниками. І якщо місцеві водії, які добре знають дороги, на знак навіть не звертають увагу, то серед туристів біла стрілка на Жупанацькій, прилаштована під прямокутником «головна дорога» викликає подив. Як розповіли zakarpatpost.net гості зі Львова, не розуміючи куди рухатись, вони залишили автівку неподалік і подалися в мандри Ужгородом пішки.

Цікаво, невже не бачать дорожні служби та поліція плутанину зі знаком у середмісті, адже згідно з вимовами Державних стандартів України (п.10.1)  дорожні знаки повинні розташовуватись так, щоб їх добре бачили учасники дорожнього руху, як у світлий, так і в темний час доби, була забезпечена зручність експлуатації і обслуговування, а також було неможливе їх ненавмисне пошкодження. А, може новий знак уже затвердили в ДСТУ?

zakarpatpost.net