Джерело у Боздоському парку пересихає

Мінеральна вода є одним із найбільших природних благ Закарпаття. Навіть в Ужгороді є кілька мінеральних джерел. Про одне з них, у дендросаді Лаудона, що в сквері міської дитячої лікарні на вулиці Ракоці, уже писав zakarpatpost.net.

Інше джерело, правда з іншим складом компонентів, є у Боздоському парку. До речі, лікарі радять пити з нього обережно, бо в джерелі вода хоч і мінеральна, але лікувального ефекту не має, оскільки недостатньо мінералізована, а санепідемстанція взагалі рекомендує не вживати з нього воду, через те що поруч, як правило, сміття.

У  той же час ужгородці нерідко набирають зі свердловини воду. П’ють її навіть діти. І, до речі, випадків отруєнь ніколи не було.

Але, на жаль, джерело почало пересихати. Правда, пересихають зараз і інші водяні артерії, навіть Уж – і то міліє.

— Осінь була посушливою, — коментує ужгородець  пан Микола, який живе неподалік. — Немає надходження вологи в землю. Причина пересихання криниць — відсутність опадів. Кілька днів дощило, але ґрунт просочитись не встиг. Прийде весна, криниця знову відродиться. Принаймні, на це сподіваюсь, бо хочеться, щоб джерело ще довго радувало всіх нас своєю водою.

До речі,  майже аналогічна свердловина є в районі Раванки, але про неї – іншим разом.

zakarpatpost.net