В Ужгороді буде пам’ятник полеглим героям АТО

13 жовтня о 9.30 у прес-центрі Закарпатської облдержадміністрації відбудеться презентація проекту пам’ятника особам, які віддали життя за Україну під час проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, що з 13 лютого по 13 травня 2016 року всі охочі професійні скульптори мали змогу представити на розгляд компетентного журі свої пропозиції з урахуванням вимог конкурсу, що були оприлюднені управлінням культури ОДА через офіційні ЗМІ області, повідомили zakarpatpost.net в управлінні культури Закарпатської ОДА.

Тоді свої проекти надали троє відомих крайових скульпторів: Василь Олашин, Василь Роман і Михайло Белень. Планшети та макети з авторським баченням концепції майбутнього пам’ятника були неодноразово представлені фахівцям на тематичних засіданнях і експонувались у фойє будівлі облдержадміністрації для представників громадськості та ЗМІ.

Зрештою, Михайлу Беленю було присуджено третє місце, Василю Роману – друге, а Василь Олашин здобув перше місце і право увічнити пам’ять про полеглих героїв АТО на Пагорбі Слави в Ужгороді.

Оскільки йдеться не тільки про виготовлення пам’ятника, а й про облагородження площі, на якій його встановлять, задум, найімовірніше, буде реалізовано наступного року. Проте зараз скульптор уже готовий представити довершений проект майбутнього пам’ятника.

Презентуватимуть проект у четвер автор Василь Олашин і начальник управління культури облдержадміністрації Вікторія Фролова. До участі запрошуються всі охочі.

zakarpatpost.net