Підвісний міст в Ужгороді потребує ремонту. ВІДЕО

Неподалік Боздоського парку ужгородці мають можливість прогулятися підвісним мостом. Подібних конструкцій у Закарпатті одиниці. Міст справді унікальний, однак  уже  далеко не перший рік знаходиться у доволі занедбаному стані. Влітку, щоправда, його підфарбували.

Утім дехто з містян розцінює стан моста як аварійний. Саме про це – у сюжеті каналу «Тиса».

Перейти на іншу сторону – ціною власного життя. В Ужгороді єдиний  підвісний міст, який знаходиться біля найбільшого парку – в аварійному стані. Міська влада грішить на підрядника, який ремонтує його ще з липня. Мовляв – він виявився недобросовісним. Підрядник, у свою чергу, причиною такого довгого ремонту називає боротьбу з контрабандою: саме  вона затримує доставку дощок.

Скрип як і дірки серед дощок. Ось такі спецефекти можна побачити й почути щоразу, коли йдеш цим мостом. Він сполучає один з найбільших парків Ужгорода  Боздоський – із правою частиною міста. Внизу річка Уж. Тож один необачний крок – і ти можеш опинитися саме там. До слова, Боздоський  парк – одне з улюблених місць відпочинку ужгородців.

Для пані Марії останній такий уїк-енд, коли вона гуляла в парку разом з чоловіком і дитиною, зіпсував саме цей міст.

Ми захоплено ішли парком, насолоджувалися листям, красою осені, як дійшли до моста. Звичайно, спочатку на нас чекала перешкода піднятись на нього, оскільки з коляскою це трохи важко зробити. Але головна родзинка чатувала на нас далі, каже Марія Черничко. Там була велика прогалина між дошками. І ми ледве проштовхнулися. Можна сказати, що переносили візок.

Міст перебуває на балансі департаменту міського господарства Ужгородської міської ради. Там стверджують – об’єкт не аварійний. Втім погоджуються, проблеми з ремонтом є, адже він триває ще з липня цього року. За цей період підрядник лише пофарбував залізні перила. Але й на це накладних не надав. Тому зараз міська рада, яка фактично його й найняла, призупинила фінансування.

Без цих накладних ми просто відмовилися прийняти роботу, – запевняє спеціаліст відділу технагляду департаменту міського господарства Ужгородської міської ради Владислав Кіндрад. – На даний момент міст пофарбований у один шар, була замінена одна дошка, а він пред’явив накладну на 31 тисячу 590 гривень на дошки, які потрібно замінити. От коли він їх замінить, тоді ми об’єкт і приймемо. Якщо ж до кінця року не зробить, тоді буде оголошено тендер і буде прийнято нового виконавця.

Підрядник, у свою чергу обіцяє, що все доробить до кінця наступного тижня. Затримку ж пояснює боротьбою влади із контрабандою , бо купити дерево навіть із документами важко.

Пройдіться будь-якими гуртівнями Ужгорода, Закарпаття і вам не захочуть продати дерево без готівкових коштів. Ще одна проблема полягає в тому, що потрібні тверді породи, адже мостом мають ходити люди, там не підходить смерека, яка продається на кожній базі, – стверджує підприємець Тарас Мартинюк.

Тож за кілька днів ужгородка Марія  зможе переконатися у щирості слів і підрядника, і міської влади та перетинати міст, не побоюючись за свою безпеку.

zakarpatpost.net