У Хустському парку відкрили надсучасну систему «Вільний WiFi та безпечне місто»

Аналогів поки що немає ніде  в Україні.

24 грудня у Хустському парку відпочинку відбулося урочисте відкриття нової системи «Вільний WiFi та безпечне місто». Систему було розроблено та встановлено у рамках спільного проекту ПРООН, Хустської міської ради та ГО «Фойта».

Наразі у парку встановлено надсучасні камери відонагляду та систему WiFi.

– Аналогічних проектів на сьогодні немає ніде в Україні. Це – європейська новація. Німецька фірма, обладнання якої змонтовано в Хусті навіть працює у збиток для себе, аби на прикладі закарпатського містечка показати українцям власні можливості. Наголошу, що це – не бізнес проект, а обладнання виробника не має аналогів у всьому світі. Камери дають настільки чітке зображення, що з відстані 500 метрів можна розрізнити обличчя, номери автомобілів, ідентифікувати особистість, – наголосив zakarpatpost.net Хустський міський голова Володимир Кащук.

Режим спостереження відтепер працює у парку у максимальному режимі, він фіксуватиме різні правопорушення. Крім того, у місці для відпочинку є дві кнопки «тривожного виклику», натиснувши на які будь-хто, ставши свідком протиправних дій: хуліганства, пошкодження комунального майна може викликати правоохоронців. Розбити ці «сигналізаційні» порушники не зможуть, оскільки їх зроблено з надміцних матеріалів.

Також парк оснащено системою Wi-Fi. У перспективі планується подібне обладнання встановити при виїздах із міста та в центральній частині.

А в урочистому відкритті системи та символічному перерізанні стрічки крім міського голови Хуста взяли участь голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, голова обласної ради Михайло Рівіс, депутат РВ Валерій Лунченко, голова ГО “Фойта” Іван Куделя та інші.

Пісенними номерами присутнім хороший настрій дарували зразковий вокальний ансамбль «Перлинка» під керівництвом Оксани Липчей та маленький закарпатський соловей Ярослав Ракущинець.

zakarpatpost.net