Ужгородські молодята у січні реєструватимуть шлюб у оновленому РАЦСі

Чомусь при слові «РАЦС» у думках одразу виникають дві асоціації – весілля, або реєстрація дитини.

Однак можна туди навідатися і просто так – у гості.

Наразі у старих приміщеннях, які давно потребували оновлення, активно проходять ремонтні роботи.

Залу урочистих подій не впізнати. Працівники підрядної організації міняють все. Довкола – робочий безлад, але видно, що незабаром там буде гарно.

— Ми навмисне розпочали ремонт тепер. У Закарпатті триває великий передріздвяний піст. Наразі практично ніхто не одружується. Однак якщо виникне така потреба ,зареєструвати шлюб можна, просто церемонія  не відбуватиметься у залі урочистих подій. А до середини січня, коли знову почнеться період одружень, очікуємо, що приміщення буде відреставровано. Зараз робітники працюють  над тим, аби молодята поєднували долі у затишній і гарній залі. Ми вдячні міському голові Богдану Андріїву за те, що виділив кошти на ремонт, – розповіла zakarpatpost.net керівник Ужгородського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Тетяна Лендєл-Склярова.

Слід зазначити, що незважаючи на кінець року та на ремонт, у коридорах установи людно – хтось приходить за довідками, а хтось цікавиться як одружитися через Інтернет. Проте черг немає,  все відбувається оперативно.

Така послуга в Закарпатті, до речі, справді діє,  але для того, аби узаконити стосунки онлайн, потрібно мати електронний підпис.

Утім, незважаючи на це зі слів пані Тетяни, кілька віртуальних шлюбів в Ужгороді таки зареєстровано.

— Коли більшість наших краян матимуть електронні підписи, думаю, такий сервіс стане ще більш доступним. Звичайно, це зручно, адже ми живемо в добу комп’ютерних технологій і Інтернету, – зазначила керівниця РАЦСу.

До речі, ще однією новацією, якою залюбки користуються ужгородські наречені – це виїзні церемонії і одруження у романтичних місцях. Дехто навіть для цього вибирає інші області… та й країни.

Хоч і коридорах закладу  й гамірно, але  черг немає,  усіх клієнтів тут обслуговують оперативно.

— Ремонт – це не закриття закладу. Ми працюємо у звичному режимі, – наголосила Тетяна Лендєл-Склярова.

Із огляду на те, як кипить робота, яких рис набувають приміщення, хочеться порадіти за тих молодят, які стануть тут на рушничок щастя уже незабаром.

zakarpatpost.net