Цап вийшов на волю, сплативши заставу в чверть мільйона. ВІДЕО

Два місяці тримання під вартою замість домашнього арешту. Таке рішення щодо першого заступника міського голови Ужгорода Іштвана Цапа прийняв апеляційний суд Закарпатської області сьогодні, 10 лютого, скасувавши таким чином рішення Ужгородського міськрайонного суду.

Прокурори в справі на сьогоднішньому засіданні просили 2 мільйони 560 тисяч гривень застави, хоча ще вчора озвучували суму у 800 тисяч. Пояснити своє рішення журналістам прокурор, присутній на суді, відмовився. Під час виступу прокурор зауважував, що слідство вивчило декларацію Цапа і дійшло висновку, що 2,5 мільйонів гривень – сума саме доречна для застави у кримінальному провадженні щодо високопосадовця мерії.

Натомість апеляцію самого Цапа щодо заміни домашнього арешту на підписку про невиїзд суд відхилив.

Нагадаємо, прокуратура Закарпатської області підозрює Цапа в хабарництві за вирішення земельних питань за 45 тисяч гривень. Він один із трьох підозрюваних у кримінальному провадженні, яке розпочали 26 січня. А 25 січня в середмісті Ужгорода затримали посередника Олега Громадського з 20 тисячами гривень. Серед фігурантів справи й депутат міськради Станіслав Пономарьов.

Іштван Цап категорично заперечує свою участь у хабарництві, зауважуючи, що як перший заступник мера не опікується вирішенням земельних питань.

Заставу в 240 тисяч гривень Іштван Цап сплатив протягом години після рішення суду, повідомили zakarpatpost.net у прокуратурі Закарпатської області.

zakarpatpost.net