В Ужгороді пошкодили газопровід: 23 вулиці без газу. ВІДЕО

1700 гривень за кримінальним провадженням, у рази більше за нанесені збитки газовикам сплатить винуватець аварії на газомагістралі в Ужгороді

Більше однієї тисячі абонентівна 23 вулицях в Ужгороді добу без газу. Такий результат пошкодженої труби на приватній ділянці зі сторони готелю по вулиці Донській, де власне й розбудовують туристичний об’єкт. Окрім приватних будинків та квартир, з 17 години 3 березня, цілу ніч і половину дня суботи без газопостачання перебувала й міська клінічна лікарня та пологовий будинок.

Голова правління ПАТ «Закарпатгаз»Віталій Шатило розповів, що роботи були несанкціоновані, вони й призвели до пошкоджень: «по вулиці Донського був пошкоджений відвід від газопровода середнього тиску діаметром 400 мм, сам відвід діаметром 50мм. Локалізувати аварію, не припиняючи газопостачання, не було можливості. Тому у зв’язку з аварійною ситуацією, що цей газопровід середнього тиску, було локалізована аварія, перекриті засувки, внаслідок чого без газопостачання залишилося близько тисячі абонентів».

До відновлювальних робіт в Ужгород викликали 120 газовиків із різних районів Закарпатської області. Саме вони разом із ужгородськими колегами й обходять двори й квартири. Газовики спочатку перекриваютьдоступ газу до приладів, а після подачі блакитного палива – відкривають їх.

З обіду 4 березня відновили газопостачання до медичних закладів, після – почали повертати газ і до осель ужгородців. До кінця дня мають відновити газопостачання повністю.

Речник управління Національної поліції в Закарпатській області Володимир Павлюх повідомив, що за фактом пошкодження газопроводу відкрили кримінальне провадження:«кваліфікація – частина 1 статті 292 ККУ, тобто пошкодження магістральних газопроводів. Санкція даної статті передбачає штраф до ста неоподаткованих мінімумів громадян, тобто 1700 гривень, виправні роботи, обмеження волі на строк до 5 років».

Окрім того, власникам ділянки доведеться оплатити штраф, який нарахує «Закарпатгаз» за несанкціоноване припинення роботи газопроводу. Суму штрафу поки обраховують.

Власники ділянки та готелю, де ведеться будівництво, повідомили, що відповідальність розуміють і сплатять усі необхідні штрафи.

Як газовики відновлюють газопостачання Ужгорода, також на відео від zakarpatpost.net