Сім ідей дешевого відпочинку на травневі свята

Цього року Україна офіційно відпочиває з 29 квітня по 2 травня і з 6 по 9 травня. Неофіційні канікули, звичайно, розтягуються на всі десять днів. Як провести цей час ненудно і куди відправлятися за новими враженнями, розповіла маркетолог сервісу з бронювання квитків на автобус Busfor.ua Катерина Боровська, повідомляє ubr.ua.

Львів: джаз, ретро-велозаїзд та фестиваль пивоваріння

Львів – ідеальний вибір для травневих свят, тому що з 3 по 7 травня там будуть проходити заходи, присвячені Дню міста. У цьому році «Місто Лева» святкує 761-й день народження.

3 травня планується відкриття Митної площі, де провели реконструкцію, а в центрі площі запрацює фонтан, що б’є з бруківки. 6 травня пройде традиційний День батяра – свято особливої ​​львівської вуличної культури. Організатори запрошують всіх бажаючих на захід «Батяри на роверах» – велозаїзд в ретро-стилі.

Якщо ви потрапите до Львова раніше, радимо відвідати фестиваль пивоваріння та вінілу CraftBeer & VinylMusicFestival (27-29 квітня) і етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова» (29 квітня – 1 травня).

Дорога: Доїхати на автобусі до Львова з Києва можна за 250-450 грн, з Одеси – за 570-900 грн, а з Харкова – за 530-740 грн. з людини.

Ужгород: цвітіння сакури, фестиваль вогню, гастро-свято в Мукачеві

Якщо хочеться чогось більш незвичайного, можна відвідати «Сакура фест» в Ужгороді: з 20 квітня по 8 травня тут буде проходити ціла серія заходів, присвячених періоду цвітіння сакури. Наприклад, планується ярмарок, дегустації, розважальна програма.

1-2 травня в місті пройде фестиваль вогняного мистецтва FireLifeFest. У програмі – виступи театрів вогню з різних міст України та зарубіжних гостей, циркове шоу, майстер-класи, концерти та розваги для дітей.

Але і це ще не все. З Ужгорода можна легко дістатися в Мукачево, де з 29 квітня по 2 травня пройде гастро-фестиваль «Огинь и Мнясо». Крім м’яса і овочів, приготованих на вогні, гостей чекає пиво і місцеве вино, розваги і концерт.

Київ: концерт військового оркестру та олімпіада робототехніки

Цього року параду в Києві не буде, зате можна буде відвідати концерти і виставки. 8 травня пройде день відкритих дверей в Музеї історії. Там же пройде фотовиставка, присвячена боям 1941-1945-го, а ще – концерти військових оркестрів.

Якщо ви шукаєте, де відпочити з дитиною, цікавим варіантом може стати фестиваль робототехніки Robotica-2017, який пройде 6 травня у Палаці спорту. Щоб взяти участь в змаганнях і поборотися за призи, потрібно реєструватися заздалегідь, але захід щорічне, так що можна просто перейнятися атмосферою, а участь запланувати на 2018 й.

Дорога: Харків’янам за квиток на автобус до Києва потрібно заплатити 230-330 грн, жителі Львова доберуться до столиці за 250-330 грн, а одесити – за 250-550 грн.

Одеса: гастро-вихідні на узбережжі

Одеса в травні – відмінне місце для прогулянок, а судячи з попередніх прогнозів погоди – і для перших сонячних ванн. А ще Одеса – це смачна їжа. 29-30 квітня в місті пройде фестиваль їжі та напоїв «Таки так, смачно!», де можна буде не тільки насолодитися смачною їжею, а й взяти участь у розвагах для дорослих і дітей, послухати музику, взяти участь в майстер-класах.

Дорога: Квиток на автобус Київ – Одеса стоїть 250-550 грн, зі Львова до Одеси можна доїхати за – 480-780 грн, а для харків’ян квиток на прямий рейс буде коштувати 630-660 грн.

Кам’янець-Подільський: лицарі, мотопарад і полювання на відьом

Любителі середньовічної культури і історичної реконструкції обов’язково оцінять програму, яку підготував Кам’янець-Подільський. З 29 квітня по 1 травня в місті буде проходити 5-й фестиваль «Форпост».

Чудеса по кишені: на Закарпатті можна найдешевше в Україні відпочити

У програмі фестивалю – традиційні лицарські турніри і реконструкція масових битв, турнір лучників, майстер-класи, історичні танці, дві фолк-сцени з насиченою музичною програмою. Гості та учасники зможуть відвідати середньовічний ярмарок, побачити виступи вуличних театрів і вогняне шоу, поїсти в автентичних харчевнях. Додатково готується мотопарад і тематичний міської квест-екскурсія «Полювання на відьму».

Дорога: Дістатися найпростіше на автобусі з Києва (220-370 грн за квиток) або зі Львова (230 грн за квиток).

Мінськ: вуличні театри і посвята в джедаї

Травневі вихідні – прекрасний привід з’їздити до Мінська. З 6 по 8 травня в білоруській столиці буде проходити Мінський форум вуличних театрів, так що ви зможете насолодитися цікавими та видовищними дійствами.

З 1 по 10 травня в місті відбудеться Фестиваль ландшафтної архітектури і дизайну, де можна буде відвідати виставку дизайнерських і архітектурних проектів, послухати лекції та взяти участь в майстер-класах. Проект присвячений 950-річчю Мінська, що відзначатиметься у вересні.

Якщо ви їдете з дитиною, обов’язково відвідайте інтерактивну виставку StarWars в ТЦ All, де можна навчитися битися на світлових мечах і пройти посвяту в джедаї.

Дорога: Квиток на автобус Київ – Мінськ коштує 580 грн, з Одеси – 915 грн.

Варшава: річковий круїз, серфінг на Віслі і вулична їжа

Ще один хороший маршрут для поїздки на травневі свята – до Варшави. 30 квітня в місті відкривається сезон екскурсій на річкових трамваях. З води можна буде побачити варшавські мости, Королівський замок, Національний стадіон, Центр науки «Коперник». Крім того, одночасно з цим відкривається озерний парк LakeParkWilanów, а ще – FoodPort, фургончики зі смачною вуличною їжею, які розташуються на берегах Вісли.

Дорога: З Києва до Варшави можна доїхати за 560-1200 грн, квиток на автобус зі Львова до польської столиці обійдеться в 350-560 грн, а з Одеси – 780-1300 грн.

Катерина Боровська

zakarpatpost.net