Як вухань Мікі розгулює набережними Ужгорода

На набережній Незалежності завжди вигулюють домашніх улюбленців. Однак більшість ужгородців надає перевагу собакам.

І лише один хлопець сидів у траві цими днями неподалік мосту Масарика із маленький пухнатим дивом – міні-кроликом Мікі.

Свого  вуханя Сергій придбав півроку тому, каже, що це вже другий його кролик.

«Тварин я дуже люблю з дитинства, переконаний, що всі ми – частина єдиного комплексу і повинні жити в гармонії з природою, – розповідає zakarpatpost.net господар маленької тваринки. – До кроликів у мене особливі почуття. Якщо більшість утримує вдома котів чи собак, то чому б не завести якусь іншу тваринку, адже любити можна будь-кого, головне, дбайливо доглядати за підопічним».

Сергій боїться завдати болю своєму Мікі. На прохання журналіста  zakarpatpost.net взяти кролика на руки, не хоче піднімати його за вуха, аби не зробити йому боляче.

«Він боїться, коли його так тримати. Для чого  лякати тваринку. Кролики і так досить полохливі істоти, навіть у дитячих казках  їх зображають переляканими, але дуже добрими», – стверджує хлопець.

Гуляє набережною Мікі вперше. Хлопець переконує, що раніше ніколи не вигулював улюбленця. Волі  Мікі неабияк радіє,  навіть підстрибує від задоволення, адже опинився у природних умовах, поза стінами клітки. Крім того, кролик пасеться, смакує соковитою травою.

«Мікі живе зі мною у квартирі, – наголошує Сергій, – У нього є  свій вольєр. Більшість часу проводить там. Коли гуляє помешканням, може бешкетувати, гризти меблі, шуміти ночами, як хом’ячок. Але це його основний інстинкт. Кролики здатні згризти все, що попадеться у них на шляху — книги, взуття, дроти, шпалери. А ще Мікі має гострі нігті, може будь-що пошкрябати, а маленьким іще й кусався. Однак я знаю, як  його заспокоїти. Свого першого кролика віддав дядькові, бо мав їхати за кордон. Цього ж – коли кудись відлучаюся, залишаю лише на друзів».

Хлопець мріє і про собаку, але не знає, чи вони подружаться з Мікі, тому  думає, яку саме породу обрати. А ще Сергій хоче завести міні-свинку Піггі.

«На жаль, у Закарпатті важко знайти якусь екзотичну тваринку. Свинку я вже давно шукаю, та не можу придбати в межах області», – зізнається господар кролика.

Кормить свого пухнастого улюбленця ґазда звичайним магазинним кормом, морквою та капустою, каже,що утримувати його неважко, більше того, Сергій хоче придбати Мікі подругу.

«Щоб йому не було сумно, незабаром куплю йому дівчинку. Буду розводити кроликів, але продавати їх не хочу. Малят даруватиму друзям»,- щиро зізнається хлопець.

Володимир ЗАКАРПАТСЬКИЙ, газета «Наш Ужгород», ексклюзивно для zakarpatpost.net