Головний вуглеходець Закарпаття каже, що містичною є ніч не перед Купала, а перед днем літнього сонцестояння

Зі слів Богдана Дикого, саме тоді сонце, місяць та всі небесні світила мають найбільшу силу.

Утім і перед Купальською ніччю він не проти разом з учнями походити розпеченим вугілля.

«Хоча зараз я кандидат наук з фізичної реабілітації. Це мій другий напрямок, перший був радіоінженерія (за фахом я кібернетик). Тепер пишу докторську дисертацію. Тож і зараз розумію, що поступив я правильно, навчившись моржувати, перепробувавши, до речі, різні системи, у тому числі Івановську, й переконався, що то все перенавантаження для організму, у всьому треба дотримуватися міри. Зацікавився й пірамідологією, розібрався з торсійними полями і порозумів, що треба міняти всю ідеологію в медицині. Але в той час вступити на медфак не міг, бо треба було годувати родину, у мене росли двоє дітей, – розповідає zakarpatpost.net керівник обласної організації здорового способу життя, реабілітації та оздоровлення «Закарпатський морж», кандидат наук, доцент Ужгородського національного університету. -Кажуть: «У здоровому тілі здоровий дух». Це не так. При здоровому дусі є здорове тіло. Нами керує дух. Людина лінується робити гімнастику, не хоче заходити в річку. Це – дух слабий! Треба вміти керувати своїм тілом.  Коли раніше люди жили у гармонії з природою було менше хворих. Тепер же, коли пішла індустріалізація, відбувся збій ритмів. Суспільство перебудувалося, але життя потрібно знову приводити до гармонії. І треба прийти всім до єдиного календаря».

Богдан Дикий пропонує спробувати вуглеходіння кожному і при цьому додає, що головне – вірити в себе, саме для цього вуглеходці й повторюють фразу: «Я сильний духом».

«Я перевів життя людського організму до календарного сонячного циклу. Крім того, є й місячний. Але це вже надзвичайно тонкі речі. Вони є в моїх наукових працях», – запевнив пан Богдан.

zakarpatpost.net