На Берегівщині цвіте гречка

Більшість із нас гречку бачать лише в магазинах та супермаркетах.

А її, виявляється, вирощують і в нашій області.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» сфотографував унікальне гречане поле в Берегівському районі.

Біля села Чікош гречані посіви простягаються на сотні гектарів.

А над квітками невпинно трудяться мільйони бджіл, збираючи пилок, із якого потім буде гречаний мед.

Цей продукт є надзвичайно корисним, містить фруктозу  та глюкозу, білок і цілий комплекс вітамінів, славиться кровотворною ефективністю, його призначають при низькому гемоглобіні і як загальнозміцнюючий засіб. Також його використовують у якості антисептика. Пов’язки з медом широко застосовуються для знезараження і загоєння гнійних виразок шкіри, а для лікування фурункулів, карбункулів і вугрів готуються невеликі коржі з рівних пропорцій меду і житнього борошна, які накладаються на запалену ділянку шкіри і фіксуються пластиром до появи легкого печіння.

До речі, чи знаєте ви, що після збору гречка є зеленою. коричневою вона стає лише після обсмажування. Отже, її найкорисніше вживати у їжу пророщеною, у натуральному виді.

З гречаною кашею в людський організм надходять такі благотворні мікроелементи, як кальцій, цинк, фосфор, залізо, марганець, мідь. До речі, мідь в комплексі з залізом активно бере участь у кровотворенні і формуванні гемоглобіну, тому гречка успішно лікує анемію. Цинк, як загальновідомо, забезпечує повноцінне засвоєння багатьох речовин, особливо при підвищеній радіації.

zakarpatpost.net