Відпустка в Карпатах: де і за скільки зняти житло в горах влітку

Поїздка влітку в гори допоможе провести час з користю для здоров’я і отримати масу позитивних емоцій.

Багато хто до цих пір упевнені, що найкращий відпустку в горах – взимку. Але це далеко не так.

Чисте повітря, природа і сонячне тепло створюють прекрасні умови для літнього відпочинку. В українській частині Карпат є багато унікальних місць, куди можна відправитися у відпустку. Залежно від місця, відпочинок буде різним – від лікування водами до релаксу високо в горах, пише Сьогодні.

Гірськолижні курорти в Карпатах

__

Озеро в Буковелі. Фото: uk.wikipedia.org

Відпочинок влітку на гірськолижних курортах – це ще один спосіб цікаво провести відпустку. Ліси, гірські річки та озера, чисте повітря і яскраве сонце підійдуть як любителям активного проведення часу, так і тим, хто хоче просто насолодитися унікальною природою. Вибрати місце для відпочинку в туристичній частині гір, наприклад, в місті Яремче або селах Поляниця, Ворохта, Яблуниця, труднощів не складе – тут безліч готелів, приватних вілл і невеликих готелів.

Двомісний стандартний номер обійдеться в 400-700 гривень за добу, але є і економ варіанти – наприклад, номер з блоковим санвузлом (один на два номери) коштує 250 гривень за добу. З орендою будинків теж проблем не буде. Котедж з усіма зручностями, розрахований на вісім осіб, обійдеться в 1000-1800 гривень на добу. Будинки для компанії поменше стоять до 1000 гривень за добу.

Закарпаття

800px-__01

Водоспад Шипот поруч із селом Пилипець. Фото:uk.wikipedia.org

Закарпаття славиться не тільки своєю цікавою історією, а й м’яким кліматом, мінеральними й термальними водами. У цій частині України теж багато санаторіїв, баз відпочинку і пансіонатів. Наприклад, поряд з Пилипцем знаходиться унікальне джерело природньо газованої мінеральної води, яка використовується для лікування і ванн при захворюваннях органів травлення, серцево – судинної системи, а також недокрів’ї та гінекологічних проблемах. Поруч із селом знаходиться один з найбільших і мальовничих водоспадів в Карпатах – Шипот.

Ще один популярний курорт в цих місцях – Солотвино з його соляними озерами. Вода в них корисна для лікування захворювань нервової системи, радикулітів, плевритів, артритів, захворювань шкіри. А води курорту Шаян за складом дуже схожі на “Єсентукі”, “Нарзан” і “Боржомі”, яка корисна при хворобах печінки, кишково-шлункового тракту, жовчних шляхів.

В середньому двомісний стандартний номер в готелі в цьому регіоні коштує від 350-700 гривень на добу, а в гостьовому будинку – 175-300 гривень на добу.

vudnasxidnucu

Східниця. Фото: uk.wikipedia.org

Карпати славляться не тільки своїми гірськолижними курортами. Тут також є безліч санаторіїв, спрямованих на лікування захворювань нервової і серцево-судинної систем, органів дихання і шлунково-кишкового тракту. Наприклад, санаторій “Гірська Тиса” в селі Кваси (Рахівський район, Закарпаття) спеціалізується на лікуванні захворювань хребта і суглобів. Двомісний номер обійдеться в 1750 гривень за добу, у вартість включено харчування та базова програма лікування. У Східниці, де знаходиться родовище різних мінеральних, номер на двох в санаторії “Стожари” – від 650 гривень на добу, у вартість включено харчування та лікування.