Пенсійна реформа фактично забере у людей третину пенсій. ВІДЕО

Нова пенсійна реформа – це маніпуляція та справжній геноцид пенсіонерів. Оскільки розмір пенсії та її купівельна здатність впаде щонайменше на 25 відсотків.

Таку думку висловив народний депутат України Сергій Каплін в ефірі програми «Zіткнення» з Роксаною Руно, інформує ZIK.

«У наступному році, щоб вийти на пенсію, необхідний стаж повинен бути 25 років, у 2019 році – 26 років, у 2020 – 27, а от у 2028 – вже 35 років. До того ж, з кожним роком зменшується і коефіцієнт пенсійних виплат із 1,3 до 1, відтак уряд фактично забирає у людей третину їхніх пенсій», – наголосив Сергій Каплін.

Відтак, за підрахунками депутата, розмір пенсії та її купівельна здатність впаде щонайменше на 25 відсотків.

«Пенсійна реформа триватиме до останнього пенсіонера. Зараз прем’єру Гройсману потрібна лояльність пенсіонерів, яким він кине додаткові 200-300 гривень, але наступні покоління, яким зараз по 40 років, просто не зможуть вийти на пенсії, і це вже буде велика біда», – застеріг Каплін.

Також депутат назвав статі витрат проекту бюджету на 2018 рік, які необхідно ліквідувати, та пояснив, чому, на його думку, виникає дефіцит Пенсійного фонду.

«На утримання Верховної Ради у проекті бюджету на 2018 рік закладено 1,6 мільярда гривень. На Державне управління справами – 2,1 мільярда гривень, а 200 мільйонів закладено на чергову реконструкцію Маріїнського палацу. 400 мільйонів гривень передбачили на роботу Гідрометцентру, який підпорядковується МВС. Також, тільки на утримання апарату МВС передбачено 5 мільярдів гривень», – зазначив Сергій Каплін.

Депутат підсумував: якщо вкинути абсолютно безглузді, економічно необґрунтовані статті витрат проекту бюджету, то можна зберегти близько 70% грошей для Пенсійного фонду.

zakarpatpost.net