Уже почали хворіти. Хто економить на закарпатських дітях

Чому ще 15 жовтня у школах не включили опалення?

Згідно з календарним планом, 15 жовтня в Україні офіційно стартував опалювальний сезон. Про це повідомила  прес-служба Кабміну.

Більше того, за словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Україна вперше за останні роки повністю готова до опалювального сезону – запаси створені.

Для прикладу, у Києві почали підключати до опалення об’єкти соціальної сфери, зокрема, дитячі садки та школи,  ще 9 жовтня, у Черкасах та Харкові – взагалі  6 жовтня, а у Львові та Вінниці – 15 жовтня.

Тож чому на Закарпатті економлять на здоров’ї дітей?

Проте чомусь голова Закарпатської ОДА Генндай Москаль видав розпорядження про включення опалення у школах аж 25 жовтня. Тим часом, як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик,  діти почали інтенсивно хворіти застудними захворюваннями.

Найвищий показник захворюваності на ГРІ зареєстровано в м.Ужгород – 543,5 на 100 тис. населення, на інших адміністративних територіях захворюваність перебуває в межах від 48,53  на 100 тис. населення у Рахівському до 282,63 у Виноградівському районах.

Тож якщо запаси палива ми маємо, чому закарпатська влада заощаджує енергоресурси? Кому і чим хочуть догодити наші чиновники? Чому при цьому на перше місце не ставиться здоров’я найдорожчого, що маємо – дітей.

Крім того,як повідомила прес-служба ОДА, станом на сьогодні в  усіх районах та містах Закарпаття, окрім Ужгорода та Мукачівщини, розпочали опалювальний сезон.

Цікаво, доки  школярі тих учбових установ, де досі не увімкнули тепло, мерзнутимуть?

zakarpatpost.net