Привіт, Європо! Чому закарпатські електрички горять на ходу і пасажири їх змушені штовхати

На Закарпатті одні з найгірших елекрички в Україні. Вони то ламаються на ходу, то загораються,то в них розбиті вікна, а про туалети взагалі не хочеться навіть згадувати.

Бруд і сморід наповнюють вагони. Складається враження,що Укрзалізниця думає, що в нашій області поїздами перевозять тварин, а не їздять люди.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

На проблему звернув увагу і голова ОДА Москаль. Зокрема, заявив, що Укрзалізниця неспроможна навіть доставити на Закарпаття необхідну кількість вантажних вагонів, потрібних для транспортування матеріалів, які використовуються на ремонт доріг.

Але прес-служба  установи тоді відповіла керманичу краю, що робить все можливе для рівномірного забезпечення вантажовідправників рухомим складом, тож якщо Закарпаттю дадуть більше вагонів, від цього постраждають інші області.

Сміх тай годі!

А у липні у районі села Бороняво Хустського району виникла пожежа в приміському потязі Тересва-Королево. Після прибуття рятувальників з’ясувалося, що у моторному відсіку спалахнуло дизпаливо.

На момент виникнення пожежі у потязі перебували 80 пасажирів, машиніст та його помічник. 65 людей самостійно залишили дизель, а ще 15 були евакуйовані рятувальниками.

Та це ж немислимо, аби таке відбувалося в ХХІ столітті та ще й у області найбільш максимально наближеній до Європи.

Але й це ще не все.

Буквально цими днями на Рахівщині пасажири поїзда “Івано-Франківськ-Рахів” були змушені штовхати потяг, щоб той запрацював. Звісно, поїзд не машина і в людей нічого не вийшло, але відео ексцесу того ж дня облетіло весь Інтернет, а провідні українські ЗМІ опублікували світлини з місця події.

Тим часом Укрзалізниця вину не визнала, лише в офіційному повідомленні пообіцяла провести службове розслідування.

Та що тут додатково вивчати, коли  очевидно, що в нашій області залізничного транспорту практично немає. Є лише списаний металобрухт, який розсипається на ходу.

Порівняймо з Інтерсіті, які курсують усією Україною… крім Закарпаття. Там у вагонах прибрано, чисто, всюди акуратні сидіння, безкоштовний Інтернет, журнали, до того ж поїзди швидкісні, а не тягнуться, як закарпатські черепахи.

Тож чому до нашої області таке зневажливе ставлення в залізниці? Ми повинні вимагати дієвих змін. І наші депутати не мають мовчати, як риби, вони зобов’язані  лобіювати інтереси своїх земляків, адже є фактично у Верховній Раді лише тимчасовими найманими представниками своєї області.  Наступного разу мандат довіри вони можуть не отримати.

А Укрзалізниці варто нарешті почати з повагою ставитися до клієнтів.

zakarpatpost.net