Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 грудня

День на Закарпатті був екстремальним у плані погоди. І сніжило, і дощило, і  ліквідовувалися наслідки вчорашньої негоди.

У грудні на нас чекає не лише новий сезон, але й ряд важливих змін. Серед позитивних – скасування візового режиму з Об’єднаними Арабськими Еміратами та підвищення соціальних  виплат людям з інвалідністю.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У грудні у нас буде цілих 11 вихідних. У цьому році вперше офіційно неробочим днем  стало 25 грудня – католицьке Різдво. В Ужгороді дешевшає вода, але за повірку лічильників має платити споживач.

Про це повідомляє адміністрація КП «Водоканал м.Ужгород».

Згідно з цими змінами, з 01.12.2017 року тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, для абонентів КП «Водоканал м.Ужгород» становитимуть:

На централізоване водопостачання – 12,20 грн./м 3;

На централізоване водовідведення – 6,43 грн./м 3.

Разом – 18,63 грн./м 3.

Хоч Ужгород припорошило снігом, хоч погода справді зимова, але в вазонах на площі Народній усе ще квітують  рослини. Природі не хочеться засинати. На Закарпатті несхитні й стійкі не лише люди, але й квіти.

Хустянка вийшла заміж за холощія, хворого на СНІД. Заради нього вона покинула родину та роботу і переїхала жити у інше місто, знаючи, що ніколи не народить від нього дитину.

Мукачівка поділилася спогадами про події на Майдані.

Іван Шеба з Ужгорода – патріот своєї справи. Майже 60 років свого життя чоловік віддав Ужгородській взуттєвій фабриці. Те, що у його трудовій книжці всього два записи – для нього нормально, в цьому він не бачить нічого особливого. Цікаво, але навіть мрії чоловіка пов’язані не з якимись особистими речами, а з фабрикою.

Олександр ПЕРЕСОЛЯК – громадський активіст і правник, член Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України, у складі якого нараховується всього 15 осіб з усієї держави. Своїм першочерговим завданням ужгородець бачить боротьбу з найбільшими закарпатськими корупціонерами в земельній сфері, бюджетній, лісовій та на кордонах. У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» під час «Недільних бесід» він розповів читачам газети «Наш Ужгород» про те, що думає про «традиційне» в нашому краї хабарництво, кумівство-сватівство, місцевих політиків, власні таємниці та багато іншого.

У неділю, близько 11 години в Ужгороді трапилась надзвичайна пригода, свідком якої став партульний. Із вікна свого будинку чоловік помітив, як четверо незнайомців  силою витягають його сусіда із автомобіля, при цьому погрожуючи предметом, схожим на зброю та наносячи тілесні ушкодження намагаються посадити у власний «Мерседес». Як повідомила газеті «Наш Ужгород» патрульна поліція Ужгорода і Мукачева, правоохоронець негайно зателефонував колегам і скерував їх   у напрямку вулиці Грибоєдова. Саме туди, на його думку, поїхали викрадачі. Злочинців знайшли і затримали оперативно. Потрапили вони на «гачок» поліціантів на Собранецькій.

zakarpatpost.net