Якою буде сьогодні, 14 грудня, погода на Закарпатті. Чому сьогодні починали навчати дітей грамоти?

Сьогодні на Закарпатті очікується хмарна погода та опади.

В Ужгороді вночі буде 1, удень – 6 тепла. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. У другій половині дня очікується дрібний дощ, який йтиме до самого вечора.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У Мукачеві вночі буде 1 удень – 5 тепла. Дрібний дощ йтиме весь час. У другій половині дня він посилиться і не заспокоїться до самого вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 2, удень – 5 тепла. Вранці очікується дрібний дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

У Волівці – -3 уночі і  3 тепла  вдень. Вранці очікується сніг, удень – сильний дощ зі снігом, який протягом тієї половини дня, що залишилася, буде поступово слабшати.

У Сваляві вночі 0, вдень – 4 градусів тепла. Вранішній дощ зі снігом поступово перейде у сильний дощ, який ввечері зміниться мокрим снігом.

У Тячеві нічна температура становитиме 2, денна –  6 тепла. У другій половині дня очікується дощ, який йтиме до самого вечора.

У Перечині – вночі 1, удень – 6 тепла. Увесь день йтиме дощ, який удень може посилитися, але до вечора почне слабшати.

У Берегові – вночі 1, удень – 5 тепла.  З середини дня і до його кінця йтиме дрібний дощ.

У Виноградові – 3 вночі, удень – 6 із позначкою плюс. Удень і ввечері буде йти дощ.

У Міжгір’ї – уночі  1, вдень – до 7 із позначкою плюс.  Після обіду снігу, який почнеться вранці, прийде на зміну сильний дощ зі снігом і продовжуватиметься до завершення дня.

У Рахові буде уночі -1 вдень температура підніметься до +1 градуса. Дрібний сніг йтиме весь час. У другій половині дня він посилиться і не заспокоїться до самого вечора.

14 грудня вшановується пам’ять святого пророка Наума. У народі цього святого називали Грамотником, оскільки в цей день колись (з 1 грудня за старим стилем) починали вчити дітей грамоті. Навчальні “муки” дітей доповнювались вітром, який був дуже характерним у день пророка Наума: “Прийшов Наум, зимній вітер подув”. Якщо вітер з південно-західного переходив у західний чи північно-західний, чекали посилення морозів.

zakarpatpost.net