Москаль: Закарпаття хоче жити без конфліктів і революцій. Йому не треба ні правих, ні лівих

Так  вважає Москаль.

Про це він заявив під час інтерв’ю виданню lb.ua.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Найбільш «гарячою» темою останніх кількох місяців є закон про освіту. Особливо щодо реакції Угорщини на його норму про мову навчання в навчальних закладах. В одному зі своїх інтерв’ю ви заявили: «Якщо з Угорщиною десь вітри ворожі йдуть між Києвом і Будапештом, то Закарпаття це не стосується. У нас абсолютно нормальні відносини, рівні і з румунською, і словацькою меншинами і всіма іншими, хто проживає на території Закарпаття».

Я цыган. Заполни мне карточку, пожалуйста. Я не умею писать и читать, — закарпатець у Криму

“Я розумію, що нинішній політикум хоче більше сподобатись галичанам. Це можна прослідкувати за найбільш поширеними гаслами. Але на Закарпатті це не сприймається.

Закарпаття хоче жити в спокої, без конфліктів, революцій. Йому не треба ні правих, ні лівих. Хоча тут є прихильники різних партій. Але всі вони хочуть миру, не важливо, яка команда при владі.

В Закарпатській області більше говорять на діалектах (говірках). Наприклад, в Іршавському районі спілкуються такою говіркою, що легше вивчити угорську мову.

В регіоні не було великих міграційних процесів. Відбувалися скоріше змішування національностей. Тому нині існує чимало сіл, що наполовину складаються з українців і представників іншої національності”, – зазначив Москаль.

zakarpatpost.net