Якою буде сьогодні, 31 січня, погода на Закарпатті. Чи заморозить ніс Ломоніс?

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -1, удень – 5 тепла. Майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -3, удень – +4. Погода буде похмурою, без опадів.

У Волівці – -1 уночі і  +3 градуси удень. Вранці очікується сніг, вдень і ввечері – дощ зі снігом

У Сваляві -4 уночі і  +2 градуси удень. Незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері погода буде похмурою. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме -3, денна – +4. Безхмарній ночі та ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається до самого вечора. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме -1, денна – +5.  Протягом усього дня  буде триматися хмарна погода. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -3, удень – +3 градуси. Протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі -3, удень –+5.  Безхмарній ночі та ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається  до самого вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -7, вдень – -1 градус. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

У Рахові буде уночі -6, вдень температура підніметься до -3 градуса. Хмарна погода протримається  увесь день. Без опадів.

31 січня вшановується пам’ять святителя Афанасія і Кирила. Цей день називали “Панас Ломоніс”, оскільки стояли люті Афанасієві морози: “Ломоніс морозить ніс”, “Прийшов Панас Ломоніс — бережи щоки та ніс”. Якщо цього дня був пурпуровий захід сонця, то на ранок очікували великого снігопаду, морозу і вітру. Погоду передбачали і ворони: якщо вони летіли зграями, слід було готуватись до сильних морозів.

zakarpatpost.net