Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 лютого

День на Закарпатті був багатим на події

Закарпаття готується до Великого посту. Нині – останній день Масниці – Прощена неділя. Обов’язково в цей день потрібно: заспокоїтися і подумати над тим, що з понеділка, 19 лютого, починається Великий піст, випробування якого треба пройти гідно, попросити вибачення у рідних, близьких. Для цього не треба перераховувати свої гріхи і образи, а досить тільки сказати: “Прости мене!”

Гостем закарпатської газети «НЕДІЛЯ» був Віце-президент Глобальної Федерації Силового спорту, Президент KFPS Закарпатської області, голова Хустського осередку Федерації Стронгмену України Роман ЗАЖИРКО.

Він розповів про власні екстремальні захоплення, дружбу з найсильнішою людиною світу Василем Вірастюком, про здобутки закарпатських силачів та багато іншого.

Москаль оголошує фрушмоб і закликає закарпатців фотографуати дороги, оскільки  САД блокує початок ремонтів автодоріг на Закарпатті й хоче забрати кошти «дорожнього експерименту».

– Минулого року уряд здійснив першу спробу реальної децентралізації – передав обласні й районні дороги на баланс місцевим державним адміністраціям (районні дороги – районним адміністраціям, а обласні – обласним), – заявляє він.

Священик, що має серйозний досвід молитви екзорцизма розповів про духовні війни, які відбуваються в результаті молитви. Як себе поводити, якщо виходиш на молитовний фронт, і не зійти з нього, і пішла мова в конкретній розмові…Коли починаємо серйозно молитися, то виходимо на війну з дияволом! Часто можуть прийти конкретні проблеми.

2018 року українці зможуть скористатися єдиним додатком, що пропонуватиме квитки для подорожей автобусом, залізницею та літаком. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

“Наша кінцева мета – щоб ви на своєму телефоні могли відкрити додаток, який визначить вашу геолокіцію, і ввести точку призначення, наприклад, Київ чи Відень. І програма показала вам маршрути кількома транспортами”, – пояснив Омелян.

Вчора, 17 лютого, на службу «102» надійшло повідомлення про те, що в селі Неліпино Свалявського району виявлено тіло чоловіка. Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що чоловік отримав травми, характерні для дорожньо-транспортної пригоди. Загиблим був житель сусіднього села Ганьковиця. Спільними зусиллями інспекторів превенції Мукачівського відділу поліції спільно з сектором реагування патрульної поліції Свалявського відділення встановлено, що на чоловіка наїхав водій вантажівки «Renault Magnum». За кермом знаходився 41-річний житель Тернопільської області.

До поліції надійшло повідомлення від ужгородця про те, що в нього та його приятелів стріляв його знайомий. Правоохоронці встановили, що четверо чоловіків на автомобілі «Volkswagen» приїхали до чоловіка, що проживає на вулиці Орлая. Між ними виник конфлікт через фінансові питання.  Ужгородець, до якого прийшли на розмову, перебував у стані алкогольного сп’яніння, він дістав свій спецзасіб для відстрілу гумовими кулями та став стріляти. В результаті одному з учасників конфлікту довелося звернутися по медичну допомогу.

Музика супроводжує нас усюди, даруючи хороший настрій. Слухати її приємно кожному, а от творити та виконувати вдається не всім.

Тож у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» побував дуже романтичний і талановитий гість. Роман МАЦКЕВИЧ – лідер гурту «День Дощу», людина – оркестр, що грає на трьох музичних інструментах та пише музику. Під час наших «Недільних бесід» він  розповів про український рок-гурт з Ужгорода, про своїх творчих колег, про перший студійний трек та власні таємниці.

zakarpatpost.net