Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 24 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Ужгородська мерія нарешті оприлюднила остаточний проект реконструкції площі Петефі. Оздоблять площу фонтан, нова  велопарковка та сучасна тротуарна плитка.

19-річним Андрій пішов на заробітки в Італію. Він був красень – високий, ставний. Тож італійки кидали на нього оком. Але він байдуже сприймав усі ті зацікавлені погляди. Хлопці з бригади жартували над ним, що міг би підхопити якусь мільйонершу і не мордуватися на будівництві, пише закарпатська  газета «НЕДІЛЯ».

Все почалося з повідомлення закарпатської поліції у грудні минулого року про те, що в Хусті у колодязі знайшли труп 43-річного чоловіка, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

«Підозру правоохоронців викликав той факт, що після зникнення хустянина і оголошення його в розшук кудись пропали його 40-річна колишня дружина і старший син. А у дворі господиня спішно засипала і забетонувала старий колодязь. Коли поліціянти відкопали його, то виявили на глибині близько 4 метрів тіло розшукуваного», – інформували правоохоронці.

$ 6 за хвилину — за таким тарифом можуть телефонувати в Україну полярники з Антарктиди по супутниковому зв’язку. Стільки ж коштує мегабайт інтернету за відправлення електронних листів. Крім того, є ліміт в 200 тис. грн, який встановлюється на всю зимівлю.

Справа зі зґвалтуванням 15-річної мукачівки цими днями набула широкого резонансу. Подію обговорювали не лише в місті над Латорицею і не лише в межах області, про неї стало відомо всій Україні, пише закарпатська  газета «НЕДІЛЯ».

Винних знайшли і затримали, зараз вони чекають вироку суду, який і визначить їхню подальшу долю. Усе, здавалося б, справедливо і логічно. Утім у справі не все так просто, як здавалося б на перший погляд. Тож закарпатська газета «НЕДІЛЯ» спробувала розібратись, що відбулося насправді тієї фатальної ночі в Мукачеві, а головне – чому.

Багато хто з закарпатців або не має улюбленої роботи, або його не задовольняє заробітна плата. З іншого боку часто роботодавцям не вдається знайти хороших фахівців відповідного профілю. Робота в нашому житті – головний критерій достатку і стабільності. Але де ж її шукати? Про це найбільше головний редактор газети «Робота та навчання» Оксана ОСТРОВЕРХ. Адже вже більше десятиліття найлегший спосіб знайти роботу в Ужгороді та на Закарпатті – через газету «Робота та навчання».

— Це – єдине на Закарпатті спеціалізоване видання, яке допомагає знайти як роботу, так і працівників, причому – не тільки у нас, – наголосила вона. – Серед актуальних оголошень є пропозиції як із Закарпаття, інших областей України, так із-за кордону. Важливо, що газета дешева і коштує всього 2 гривні. Тобто, людина, яка шукає роботу, може знайти її практично безкоштовно, та й на пропозицій сторінках видання завжди багато, тож можна підібрати навіть кілька варіантів. Щодо вакансій, то найбільшим попитом користуються кухарі, офіціанти, торгові агенти, швачки, продавці, будівельники та різноробочі.

«Залізнична компанія Словаччини» вивчила технічні можливості запуску поїзда Ужгород-Кошице з наступним продовженням маршруту до Братислави і Праги.

За словами Ковача, перший розглянутий варіант організації залізничного сполучення полягає в заміні колісних пар поїзда з євроколії на український стандарт і навпаки в Матьовце, для чого там необхідно буде створити відповідну інфраструктуру.

Другий варіант – продовження європейської колії з Матьовце до Ужгорода. В даному випадку добудувати необхідно буде всього 11 км залізничного полотна.

Чи багато закарпатських чоловіків відвідують косметологів? Про це закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» розповів  лікар, косметолог, автор більше 150 винаходів з дерматології, естетичної медицини та лікування придатків шкіри Євген ІНДРІКСОН.

zakarpatpost.net