Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 19 квітня

День на Закарпатті сьогодні був багатим на події.

Не сакурами єдиними прекрасний Ужгород. Дивовижна закарпатська природа стала домівкою ще й для багатьох тварин та птахів. Лебеді, що живуть уже кілька років на озері Кірпічка готуються стати батьками.

Самка висиджує пташенят. Вона сидить на високому гнізді, схожому на трон і пильно спостерігає за своїм пернатим партнером. Він де плаває посеред водойми і відганяє від неї качок, охороняючи гніздо. Також лебідь годує самицю, аби вона не відлучалася від важливої справи. Пташенята повинні з’явитися на світ уже в травні.

В Ужгороді  квітує більше 20 тисяч тюльпанів, які висадили в минулому році.

Білі, червоні, рожеві, жовті, кучеряві, звичайні… ціле квіткове царство.А ще тут буяють тюльпани на деревах – унікальні екзотичні рослини, які зачаровують цвітінням так само, як і японські вишні.

Стільки туристів, як зараз, в Ужгороді давно не було, а може й не було взагалі. Усі центральні вулиці та набережні просто всіяні гостями, які блукають як групами, так і поодинці. Вони влаштовують фотосесії біля міні-скульптур, біля річки, але найбільше – під сакурами. Майже кожне дерево обліпили бажаючі зробити фото або селфі. Дехто навіть забирається на підвіконня, аби опинитися прямо в кроні рожевих квітів. Кав’ярні також переповнені відвідувачами, офіціанти не встигають приймати замовлення. Поселитись у готелі без попереднього бронювання неможливо.

На Закарпатті існує забобон щодо ялинок, мовляв, то символ самотності і рости біля хати вони не повинні

Усі ми є частинкою природи і кожному хочеться мати вдома бодай  маленький живий куточок. Нехай це будуть кімнатні рослини, але все ж, вони випромінюють енергію лісу, в якому колись жила первісна людина. Виявляється, забобони існують навіть на рослини. А які –  знає  ландшафтний дизайнер Сніжана БОЙКАС. У прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ»  вона розповіла про це та багато про що інше.

Журніласт  закарпатської газети «НЕДІЛЯ»  вивчав ціни на приватну медицину в Києві, оскільки зараз про медреформу говориться дуже багато. Отже,  доба перебування у стаціонарі  приватної київської клініки у палаті люкс обійдеться в 9 275, у реанімаційній – 5 144, а у простій – 3500 гривень. Це – дорожче ніж у більшості найкращих Ужгородських готелів.

Що ж, краще не хворіти. Але для цього потрібно передусім правильно харчуватись. Тому вирушаю на пошуки великодніх продуктів. Хоч вони, зокрема, більшість, зовсім не здорові, але зате як ними люблять ласувати наші земляки!

Чи впливає ім’я на долю? А зміна прізвища жінкою або літературні псевдоніми? Загалом яку енергетику несе в собі наше ім’я? Сьогодні ці питання хвилюють багатьох. Тож поговорити детальніше про стародавню індійську науку, техніки передбачень, нумерологію ми запросили людину, яка добре знається на таємницях всесвіту – ведичного з Ужгорода Надію Блонську, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

zakarpatpost.net