Яку небезпеку несе закарпатцям сидячий спосіб життя

Всі давно знають, що сидячий спосіб життя згубно впливає на організм людини, зокрема, це проблеми з обміном речовин і подальшою надмірною вагою. Але вчені Інституту досліджень нейробіології і людської поведінки визначили нову серйозну небезпеку малорухливого способу життя, це атрофія тканин мозку.

В ході деяких досліджень фахівці лабораторії виявили, що при знаходженні тривалий час в сидячому положенні починають страждати структури, які відповідають за зберігання інформації. Це призводить до того, що відбуваються збої в цілому ряді функцій, пов’язаних з пам’яттю. За їх словами, сидячий спосіб життя в такій же мірі негативно впливає на роботу мозку як і куріння, пише Сегодня.

Також дослідники стверджують, що цим проблемам можна запобігти, навіть якщо робота пов’язана з тривалим сидінням. Потрібно, незалежно від будинку, в офісі або в поїздці, робити в перервах нескладні фізичні вправи, здійснювати по кілька кроків взад-вперед, після закінчення роботи прогулюватися пішки на свіжому повітрі.

Всі ці не складні вправи допоможуть уникнути надалі проблем з пам’яттю, а також поправлять фізичне здоров’я.

zakarpatpost.net