Якою буде сьогодні, 17 травня, погода на Закарпатті. Чому в цей день майже завжди дощить

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодно, дощитиме, місцями очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +10, удень – +18 градусів.  Хмарна погода протримається увесь день. Вранішній дощ поступово перейде у дощ із грозою, який ввечері зміниться сильним дощем.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +9, удень – +16 градусів. Протягом усього дня погода буде похмурою. Удень та ввечері очікується дощ, ближче до вечора він посилиться.

У Волівці – +8 уночі і  +12  градусів удень. У Воловці протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний дощ вранці повинен припинитися. Удень йтиме дощ із грозою, який ввечері зміниться сильним дощем.

У Сваляві – +8 уночі і  +14 градусів удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. Нічний сильний дощ до ранку стихне. Удень очікується дощ із грозою, якому ввечері на зміну прийде сильний дощ.

У Тячеві нічна температура становитиме +9, денна – +17 градусів. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Усю другу половину дня йтиме дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +10, денна – +18. У Перечині хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень очікується дощ із грозою, ввечері – сильний дощ.

У Великому Березному – вночі +7, удень – +15 градусів. У Великому Березному протягом усього дня погода буде похмурою. На зміну дощу із грозами, який розпочнеться після обіду, ввечері прийде сильний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +10, удень – +19. Ясним небо буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Удень і ввечері буде йти дощ.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +12 градусів. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Уночі очікується дощ. Вранці – без опадів. Удень знову піде дощ, який ближче до вечора може посилитися.

У Рахові буде уночі +7, вдень температура підніметься до +11 градусів. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень та ввечері очікується дощ, ближче до вечора він посилиться.

17 травня вшановується пам’ять мучениці Пелагії, діви Тарсійської. У давнину у цей день рубали дерево на вичинку ложок. Наші пращури на Пелагею чекали сильного дощу, оскільки він приносить врожай чистий і достатній. У цей час зеленіє дуб, зацвітає вишня, яблуні, груші, ранні сорти калини, шипшини.

zakarpatpost.net