Закарпатський коуч тренер розповіла, як натренуватися бути щасливим

Зараз багато хто замислюється над власним призначенням у житті, займається пошуками себе. Іноді самотужки впоратись важко. Комусь на допомогу приходять книги, комусь відеоурооки, а хтось – звертається до людей, які вміють спрямовувати думки в потрібне русло.

Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» є лайф-коуч, або тренер із саморозвитку Ірина СТЕЦИК.

Деякі тренери проводять тренінги зі щастя. Природно, що всі хочуть бути щасливими, але як цього навчитись на кількох заняттях?

Саме того, як досягти цього стану ми і навчаємо. Наразі я приймаю участь в проекті  Альони Гондорчин  «Woman.Transformation», метою якого є навчити людей краще розуміти себе і того, що ім  необхідно пропрацювати для досягнення стану гармонії з собою та світом. Насправді,  ми самі вибираємо – дозволити собі бути щасливими вже, чи чекати, коли подолаємо невідомо скільки перепон і жити ілюзіями. Ми або готові бути щасливими, або ні. І таке рішення приймаємо щосекунди.

Зараз багато хто невдоволений роботою: не влаштовують умови праці, зарплата, колектив, але при цьому люди терплять і мало хто ризикує знайти іншу роботу чи розпочати власну справу. Що можна їм порекомендувати?

Людина – істота адаптивна і може пристосуватися до будь-яких умов, навіть негативних. Наприклад, якщо болить рука – хай болить, колись перестане. Це ж стосується і роботи, і стосунків. Є причина, чому вигідно страждати. Поки вона не з’ясується і не вирішиться, така стратегія буде й надалі. Коуч працює з підсвідомим і ми виявляємо такі речі.