Наша землячка про життя в найщасливішій країні світу: Замість походів у магазин люди рибалять та полюють

В Норвегії зняти квартиру в хорошому стані і районі коштує від €1 тис. Транспорт досить дорогий.

“Квиток на автобус по місту – 4 євро, проїзний на день — 11 євро, на тиждень — 24 євро, на місяць — 67 євро. Люди у віці від 20 до 29 років користується знижками: проїзний на місяць обходиться в 40 євро”, – розповідає Ольга Альохіна із Дніпропетровська, яка на магістратурі бізнес – факультету Арктичного університету міста Тромсе, пише “Обозреватель”.

“Свіже повітря, чиста вода, багато риби в раціоні забезпечують місцевим жителям хороший імунітет. Крім того, майже всі регулярно приймають риб’ячий жир, збагачуючи організм вітаміном D. Вони щиро вірять, що треба використовувати те, що є. При цьому не виснажувати природні ресурси. Багато людей самостійно ловлять рибу, полють, збирають ягоди, вирощують сади і навівіть мають невеликі ферми”.

Сезон полювання в Норвегії випадає на осінь. Тоді в меню ресторанів з’являються свіжа оленина і лосине м’ясо, каже дівчина.

“Топ-продуктами я назвала б хліб і молоко. Якщо вечеря повинна бути гарячою, то сніданок і обід — це найчастіше хліб з варенням, сиром чи ковбасою. Ціни на продукти: 1 літр молока — 1,5 євро, кілограм борошна — 1 євро, 1 кілограм цукру — 1,7 євро, хліб — 4 євро, кілограм картоплі — 1,4 євро, півлітра пива – 3 євро”.

“Щодо цін на лікування, то медицина безкоштовна. Але я зіткнулася з некомпетентністю лікарів і чула багато негативних відгуків від знайомих. На противагу державним лікарням існують платні клініки, де обслуговують дуже швидко, немає черг. Але це коштує шалених грошей. Прийом лікаря — 30 євро, пломба 200-250, аналізи крові — 50 євро”.

zakarpatpost.net