Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 12 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Через негоду поплило майде півобласті.

В Ужгороді нині кілька разів була гроза зі зливою. Червень почався у області з негоди, яка сьогодні накрила всю область.

Водою залило багато вулиць та площ столиці Закарпаття.

Раніше zakarpatpost.net писав про підтоплені площі Театральну та Корятовича.

Але плавали не тільки вони.

Враховуючи, що у полоні води опинився навіть пень на Швабській, то немає чому дивуватись про підтоплення залізничного переїзду на Анкудінова.

Та місцина вже має давню водяну славу. Якби її не підтопило, для Ужгорода це було б великим дивом. Врятувати переїзд від подальших підтоплень не допомагає ніщо – ні те, що там нещодавно лагодили стоки, ні перестелена дорога. Адже  цього разу водойма була не меншою, ніж у попередні роки і здавалася не калюжею, а справжнісіньким Закарпатським озером.

Співробітники Міжгірського відділення поліції спільно з Головним управлінням Національної поліції в Закарпатській області розкрили вбивство в селі Верхній Студений. 27-річній місцевій мешканці повідомлено про підозру, жінку затримано.

В неділю, 10 червня, в 23:58 на лінію «102» надійшло повідомлення із села Верхній Студений Міжгірського району про виявлення на узбіччі дороги тіла місцевого чоловіка.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, якій пояснили, що чоловіка біля свого будинку виявила 27-річна жінка. Тіло мало явні ознаки насильницької смерті, його направили на експертизу. За даним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ, тобто умисне вбивство.

У вівторок, 12 червня, на Центральному залізничному вокзалі Києва презентували нову послугу Укрзалізниці — комплексне харчування в поїздах.

За інформацією компанії, нові страви почнуть пропонувати з 18 червня в тестовому режимі в деяких поїздах. Йдеться про поїзди: № 81 Київ — Ужгород, № 104 Київ — Маріуполь, № 7 Київ — Івано-Франківськ та № 749 Київ — Івано-Франківськ. Укрзалізниця запропонує пасажирам повний комплекс харчування — від сніданків до перших страв і десертів. Заплатити за їжу можна буде як готівкою, так і банківською карткою.

Ужгородці люблять нарікати на владу через те, що ремонт площі Петефі, що почався восени минулого року, досі не закінчився. А от у Хусті, де дві центральні вулиці ремонтували більше п’яти років і де багато дорожніх артерій нагадують доісторичні, люди, навпаки, проблем міста не бачать. Звичайно, не всі, але ж…

Водоканал – організація, пов’язана з водою, тож логічно, що добиратись до підприємства скоро доведеться за допомогою човнів.

Рівно рік тому на вулиці Маркуша, де й знаходиться фірма, було проведено ремонт дорожнього покриття. Вулиця після повені у 1998 році залишилась без асфальту. Більше того, паводкові води залишили по собі ями. Тож тепер вулиця нагадує не таку, що знаходиться всього за кількасотмерів від центру європейського містечка, а навіть гіршу, ніж десь у африканських поселеннях.

Військова прокуратура Західного регіону планує через місяць завершити розслідування кримінального провадження про так званий “приватний кордон” на Закарпаті, через який тривалий час здійснювалося неконтрольоване переміщення до Угорщини товарів. Про це УНН повідомив заступник прокурора Західного регіону Євген Білоусов.

Набережні в Ужгороді останнім часом косять досить часто. І добре, що ужгородці, які досі утримують вдома худобу, мають можливість зібрати собі абсолютно безкоштовно сіно, підлаштувавшись під міський сінокіс. Деякі віддалені частини Ужвароша майже нічим не відрізняються від сіл, вони все ще малозаселені і у приватному секторі мешканці мають корів та кіз. Саме їм господарі і відносять скошену траву, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Більше того, на набережних біля води часом випасають кіз. Журналісту закарпатської газети «НЕДІЛЯ» на Студентській набережній вдалося познайомити з бабою Лізою, яка збирала сіно.

Понад чотири десятки медиків бігли сьогодні у центрі Ужгорода – від площі Театральної, набережною Незалежності і до медичного факультету УжНУ.

Про це повідомила прес-служба Ужгородської міської ради.

Пробіг «Біжіть разом із лікарем, щоб не бігати до лікаря» організував відділ охорони здоров’я Ужгородської міської ради. За здоровий спосіб життя агітували працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги, центральної міської клінічної лікарні, міської дитячої лікарні, пологового будинку, відділу охорони здоров’я. Долучилися й представники медичної клініки «Гемомедика», продемонструвавши таким чином державно-приватне партнерство у дії. Разом з усіма біг і заступник міського голови, куратор медичної галузі Олександр Білак.

Днями zakarpatpost.net писав, що підвісний міст, який веде до Боздоського парку, розвалюється.

Справа в тому, що кілька тижнів тому журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» помітив виламану дошку.

Після нашої публікації на сайті zakarpatpost.net, її одразу замінили. Але через кілька днів ситуація повторилася.

Невідомо, чи хтось виламує дошки навмисне, чи вони відпадають самі через те, що їх неправильно закріпили під час ремонту. Адже матеріал справді використано не надто якісний і багато дощок дійсно зсихаються і кріплення якісним назвати важко.

Проте у суботу там утворилися аж два отвори. На одному місці була відсутня одна дошка, а на іншому – одразу три. Там утворилася така велика прірва, що в неї могла впасти не те що дитина чи собака, а навіть доросла людина.

Однак приємно, що на зауваження відповідні служби відреагували і дошки замінили оперативно. Зараз до Боздоського парку знову можна безпечно потрапити.

Ужгород – місто міні-скульптур, сакур та вужів, які, як вважають деякі історики, дали назву річці, на честь якої столиця Закарпаття, скоріш за все, й отримала ім’я.

Зустрічі з цими дивними істотами стали для багатьох ужгородців настільки звичними, що побачивши вужа, більшість реагують, ніби зустріли старого знайомого. Особливо плазуни облюбували набережні.

Цими днями журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» мав можливість влаштувати фотосесію одразу трьом молоденьким вужам на Православній набережній навпроти консульства Угорщини. Вони навіть не ховалися від об’єктиву, до того ж через те, що плазуни зовсім юні, вони ймовірно навіть не усвідомлювали небезпеку з боку людей.

Вужі безтурботно відпочивали на гілках колючої  ожини і насолоджувалися теплою погодою.

На вулицях Ужгорода починає з’являтися досить цікавий незвичний транспорт.

Мотоцикл із дахом очевидці сприйняли з великим зацікавленням. Його роздивлялися, навіть фотографували як якусь зовсім екзотичну річ.

Тим не менше, такий транспорт, що зараз здебільшого виробники оснащують електричними двигунами давно популярний не лише в Європі, але й у багатьох обласних центрах України.

zakarpatpost.net