Погода на Закарпатті на сьогодні, 18 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але хмарно, майже на території всієї області – грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +25 градусів. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дрібний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ із грозою.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +17, удень – +26 градусів.  Протягом усього дня погода буде похмурою. Вранішній дрібний дощ поступово перейде у дощ із грозою, який ввечері зміниться дрібним дощем.

У Воловці – +14 уночі і  +22  градуси удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується дрібний дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Сваляві – +16 уночі і  +23 градуси удень.

У Сваляві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Нічний дрібний дощ до ранку стихне. Удень очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +25 градусів. З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Після обіду дощу, який почнеться вранці, прийде на зміну дощ із грозою і продовжуватиметься до завершення дня.

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +25. У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Великому Березному – вночі +16, удень – +24 градуси. З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Нічний дощ до ранку стихне. Удень очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +26. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Міжгір’ї – уночі  +15, вдень – +22 градуси. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Дрібний дощ йтиме вночі та вранці. Удень на деякий час опади припиняться, а ввечері можуть розпочатися знову.

У Рахові буде уночі +13, вдень температура підніметься до +19 градусів. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дощ. Після обіду він повинен піти на спад, проте до вечора знову посилиться.

18 червня відзначається день священномученика Дорофія, єпископа Тірського. У народі говорили: “День Дорофія – ранок вечора мудріше”. Якщо в цей день сонце парить і тиша в повітрі, можна готуватись до грози. З Дорофія розпочинаються найкоротші ночі – “горобині”.

zakarpatpost.net