Чому ужгородський глухий Царьок не любить канадських сомиків

Чого лише не побачиш в Ужгороді на озері Кірпічка. Там вигулюють не лише собак, але й котів.

Звичайно, кішка – чотирилапе створіння, що любить гуляти саме по собі, блукати де завгодно і як завгодно, позначати свою територію і захищати її, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Але в міських умовах є небезпека, що домашній улюбленець наступить на скло, може потрапити під колеса автомобіля або врешті-решт поласує отруєною мишею.

Та гуляти кішці потрібно все одно.

Часто на набережній Ужа можна помітити чоловіка з кішкою на повідку. Журналісту газети «Неділя Закарпатські новини» він розповів, що знайшов викинутого на вулицю чотирилапого і забрав додому. Так і гуляє з Діаною, аби не втекла, аби залишалася в безпеці.

А біля озера свого білого улюбленця вигулює жінка. За її словами, звати котика Царьок.

Цей хвостатий також приблуда. Коли вона підібрала його, одразу ж дала величну кличку. Та, на жаль, сам кіт про неї не знає, бо виявився глухим.

Утім поводиться, як і інші чотирилапі: проситься мявканням до туалету, вимагає їсти, а також полюбляє сидіти на вікні і спостерігати за голубами.

Біля озера Царьок теж зайнявся улюбленою справою: уважно пильнував за пернатими. Тільки цього разу – за качками з каченятами. На птахів він не нападав, лише дивився, чим вони займаються.

При цьому спокійно сидів на землі, не реагуючи ні на кого.

Ґаздиня також зізналася, що Царьок дуже милий, любить лащитися, особливо йому подобаються діти.

При цьому рибаки пригостили котика канадським сомиком, якого впіймали в озері. Але від їжі він відмовився. Колючі водоплаваючі йому не припали до душі.

Хоча вдома, як запевнила господиня, рибою ласувати він любить, вона часто купує йому таку їжу.

До повідка Царьок звик швидко. Загалом він має доволі спокійний характер. Коли йому набридли качки, він зайнявся собою, почав вилизуватися.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net