Погода у Закарпатті на сьогодні, 14 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +20, удень – +33 градуси. До самого ранку погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +31 градус. На небі не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Воловці – +15 уночі і  +27 градусів удень. У Воловці хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів.

У Сваляві – +16 уночі і  +29 градусів удень. Ранок у Сваляві буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +18, денна – +31 градусів. У Тячеві на небі не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +20, денна – +33. Вранці небо у Перечині буде ясним, і залишатиметься таким майже весь день, а ввечері його затягнуть хмари. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +16, удень – +30 градусів. Вранці небо у Великому Березному буде ясним, і залишатиметься таким майже весь день, а ввечері його затягнуть хмари. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +34. Увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +27 градусів. У Міжгір’ї ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Рахові буде уночі +16, вдень температура підніметься до +24 градусів. У Рахові небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

14 серпня відзначається свято Походження Хреста Господнього (Перший Спас). Наші пращури говорили, що у Спаса всього в запасі: і дощ, і вітер, і різна погода, тобто погоду у цей день передбачити було складно. Якщо все-таки у цей день буде дощ, то мало пожеж буває. З цього дня починаються проводи літа, може бути перший ранній нічний заморозок, початок холодних рос.

Народні прикмети на 14 серпня

  1. Якою буде погода сьогодні – такою вона буде і 28 серпня
  2. Велика малина на Спас – можна сіяти жито раніше. Середні або дрібні ягоди – з посівами краще почекати.
  3. Хороша погода 14 серпня – вродить багато приплоду
  4. Дощ іде – жито в цей день краще не сіяти

zakarpatpost.net