Гади сповзалися до жінки десятками

zakarpatpost.net вже писав про Василя Калинича із Городилова, що на Хустщині, який вміє підкоряти змій. Чоловік «розмовляє» з ними нечутно, на підсвідомому рівні, а ті приповзають, бо знають, що неодмінно отримають гостинця. А от газета  «ПОРАДИ» у свіжому номері за 7 вересня розповідає про жінку з Тернопільщини, яка скликала до себе плазунів і розмовляла з ними нелюдським голосом.

У Бучацькому районі люди часто згадують жінку із села Сокілець, яку більшість боялися. Вона – недавно померла. До глибокої старості володіла рідкісним вмінням – скликала змій. Гади її не кусали, сповзалися до неї десятками.

«Один чоловік посварився з нею, – розповідає pro.te.ua житель селища Золотий Потік Іван. – То вона йому накликала зміїв до хати. Вранці чоловік встає, а змії на горищі висять, як ковбаси. Великий страх пережив.

Пенсіонерка розмовляла з плазунами нелюдським голосом. «Вона приманювала їх звуками, – розповідає лікар-невропатолог із Золотого Потоку Микола Навроцький. –Якось посвистувала – і ті змії злазилися до неї. Видавала звуки подібно до свисту, прицмокувала і посмоктувала. Використовувала якісь шуми від інфра- до ультразвуку».

Лікар каже, що пенсіонерка відрізнялася навіть зовнішністю і манерою спілкуватися. «Погляд у неї був не жіночий, – додає М.Навроцький. – Була серйозна баба. З холодним поглядом. Навіть вимова слів – у наказовій формі».

Люди розповідали, що вона з кимсь посварилася і напустила змій на подвір’я. Деталей не знаю – був якийсь конфлікт. Те все гаддя навела до того чоловіка. Цей факт був, але може перебільшують, коли розповідають, що накликала змій йому до хати. Люди боялися її. Вона знала це і користувалася своїм становищем чаклунки, щоби підкреслити свою значимість.

Заклинателька змій із Сокільця спонукала місцевого лікаря до цікавих спостережень і роздумів.

– Це цікаво, – продовжує лікар. – У нас є гени кроманьйонців, а може навіть ще в багатьох людей є  гени неандертальців. Неандертальці були фізично розвиненими і здоровими, мали мозок на 200 грамів більший, ніж ми. А якщо мозок був на 200 грамів важчий, то і потужність мав сильнішу. Потужність мозку дає можливість ширше спілкуватися з навколишнім середовищем. Є ж люди з парапсихологічними властивостями. У нас кажуть – чугайстер. Це ті, хто мають екстрасенсорний, паранормальний вплив. Ці люди мають генетично передані якості ще від неандертальців, кроманьйонців, які мали більший зв’язок з природою. А ми багато втратили – нюх, зір, слух. Залишки ще є, але їх мало . Ця жінка якраз могла бути наділеною такими генетичними якостями.

В Костільниках теж була жінка, яка цікавилася зміями. Але вона допомагала, коли змія кусала. Вже теж померла. Вона відговорювала, трави і відвари давала. Не маю інформації, чи це допомагало. Раніше ж не було сироваток проти отрути, ніхто не лікував, не було реанімації. Люди якось мусили рятуватися. Хтось виліковувався, а хтось помирав. Хтось одужував і без її магічних впливів, але приписували це їй, бо ж саме вона щось прошептала і дала чогось напитися.

zakarpatpost.net