АНОНС. Як чудотворний образ рятує людей від раку

До святині постійно приїжджає багато закарпатців

У селі Тростянець, що у Ківерцівському районі, вшанували чудотворний образ Богоматері «Одигітрія». Очолив Літургію  митрополит Луцький і Волинський Михаїл, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Обкладинка свіжого номера газети «Поради»

На Волині ікона Богородиці «Одигітрія» (Дороговказниця) опинилася у 1648 році, на той час було їй близько 200 років. Звідки вона у селі – відомостей ніде не знайшли. Літопис образа не зберігся, відомі лише декілька фактів. Наприклад, самооновлення ікони у 1889 році та оновлення її риз на початку 2000-х.

У наш час Богородиця з Ісусом допомагають сотням нужденних. Про це «Інформаційному агентству Волинські Новини» розповів настоятель місцевої свято-троїцької парафії УПЦ КП протоієрей Сергій Ледвовк.

Отець Сергій розповідає: коли його, священнослужителя з Київщини, тільки призначили служити у невеличкому селі на Волині, вищі сили, здавалося, ведуть сюди, до місця, де оселився образ Одигітрії.

– На той час ікона сім років як перебувала на реставрації. Аби забрати її до церкви, ми мусили подбати про належний дім для чудодійного образа: забезпечити мікроклімат, встановити сигналізацію та надійні двері. І тільки 2011-го Богородиця з Ісусом знову стала кликати всіх нужденних, сотням, навіть тисячам людей дарувати віру та зцілення, – говорить священик.

Аби розповісти про всі дива, які за останні роки сотворила Богородиця, не одну книгу треба написати. Бо навіть ті чотири товсті зошити, куди кожен зцілений занотовував подячне, вже закінчилися.

Як зцілює ікона?  Які ще там дива відбуваються?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері популярної на Закарпатті газети «Поради».

Купуйте свіжий номер газети «Поради» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 27 вересня.

zakarpatpost.net