Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 3 листопада

День на Закарпатті був багатим на події.

Газета «Неділя Закарпатські новини» та сайт zakarpatpost.net стали учасниками Х Конгресу інформаційних сайтів та міських порталів, що проходив у Києві.

Надзвичайно цікава ювілейна подія, учасниками якої наші журналісти стають уже кілька років поспіль, була насиченою на унікальну інформацію для ЗМІ.

Найкращі  експерти України та світу розповіли про новітні тенденції розвитку медіа, як ефективніше подавати матеріали, як вибирати теми, як ставати доступнішими читачам.

Загалом темою зустрічі було: «Маркетинг, Контент, Монетизація: все для інформаційних сайтів та міських порталів». Більше 25 спікерів ділилися знаннями про новації в інформаційному просторі, успішним досвідом роботи.

Одним із зіркових спікерів цього року був Андрю Рольф (Andrew Rolf), EMEA Director у всесвітньо відомій Innovation Media Group, Великобританія.

Отже, відтепер газета «Неділя Закарпатські новини» та сайт zakarpatpost.net подаватимуть вам ще більше якісної, унікальної та потрібної інформації.

Залишайтеся завжди з нами! Буде ще цікавіше!

Нині вночі пограбували таксиста з Ужгорода. Залишили людину практично без засобів для існування…

Останнім часом ужгородські таксисти усе частіше опиняються у полі зору правопорушників. Стільки всього трапляється, що просто важко зрозуміти, чому. Професія стає все далі більш небезпечною, а охочих поживитися за чужий рахунок усе більше.

Сьогодні до zakarpatpost.net звернувся ужгородець, що працює таксистом. Він заявив, що вночі його автомобіль обчистили.

«Знову в Новому районі завелися грабіжники. Нині вночі, шляхом пошкодження личинки замка відкрили мій автомобіль і забрали звідти магнітофон, планшет, відеореестратор, 15000 гривень в конверті, купюрами по 500 гривень, зарядку машинну для мобільника.  Зловмисники діяли акуратно і швидко, видно, грабунком займаються не вперше», – розповів чоловік.

Чому закарпатка збільшила груди? Не у всіх жінок від природи великі груди, а мати солідні форми хочеться багатьом. Тож дехто вдається до пластики і збільшує об’єми. Щоправда, вдоволених після операцій дуже мало. Здавалося б, чому? Адже мети досягнуто, залишається тільки насолоджуватись власним відображенням у дзеркалі. Та насправді все трохи інакше, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Постійна читачка газети «Неділя Закарпатські новини» поділилася з нами своєю історію, яку й пропонуємо вашій увазі.

Колись одна початкуюча журналістка побажала зробити зі мною інтерв’ю про песимізм і оптимізм. Напосіла, чому я такий песиміст, адже життя прекрасне і захоплююче. Ну не знаю – може і прекрасне. Це якщо правильно підібрати антидепресанти, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Швидше за все, дівчинка просто хотіла познайомитися з химерним дядьком, відчути, наскільки він гарчатиме, коли торкнутися до його шерсті чи спробувати почесати за вухом. Я її не загриз, але й продовжувати знайомство не виникло ані найменшого бажання. Кожний лишився вірним своєму світовідчуттю. Їй подобається усе рожеве, мені – сіре, бо жоден інший колір не має стільки відтінків.

Був колись такий композитор – Скрябін. Не Кузьма, який нещодавно розбився на машині, а за сто років до нього Олександр, що був представником символізму в музиці, започаткував світломузику і навіть запровадив сам цей термін. Він мав досить складну біографію з багатьма родинними перипетіями, передбачив власну смерть з точністю до кількох днів. Так от, він якось зауважив: «Оптиміст зовсім не той, хто ніколи не страждав, а той, хто пережив відчай і переміг його». Очевидно, знав, що казав.

27 жовтня помер 12-річний Іван Кампов. Лікарі одразу заявили, що дитина померла від ускладнень кору, оскільки до обласної дитячої лікарні в Мукачеві хлопця привезли після тижневого лікування в приватного терапевта, а тому час було втрачено, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Друга смерть дитини від ускладнень кору на Закарпатті.

Це вже друга смерть дитини від кору на Закарпатті цього року. У лютому лікарі боролися за життя 5-річної дівчинки родом із Тячівського району. Дитина не була щеплена. За словами батьків, вакцини в сімейній амбулаторії села не було. Лікарі натомість стверджували, що родина відмовилася від вакцинації.

Хронологія подій, що розгорталися в попередній тиждень, схожа на ту, яка мала місце і у випадку померлої дівчинки. Спочатку хлопця зо тиждень лікували на селі, оскільки перебіг проходження хвороби в лікарів не викликав занепокоєння. А коли зрозуміли, що стан не покращується, відвезли до дитячої лікарні в Мукачево, де захворювання розгорталося настільки блискавично, що за лічені години в реанімації хлопчини не стало.

Ціни на нерухомість на Закарпатті в цьому році майже незмінні.

Як розповіли в газеті «Закарпатські оголошення», в середньому будинки в Ужгороді у жовтні коштують 2-2,5 мільйонів гривень.

Наприклад, у районі УжНУ двоповерховий будинок на 5 кімнат площею 400 кв.м. коштує 2 653 065 грн.

На вулиці Північній одноповерховий із трьох кімнат площею 120 метрів квадратних – 2 653 065 грн.

Одноповерховий із 4 кімнат площею 117 метрів квадратних біля готелю «Прага» – 2 376 447 грн.

У мікрорайоні «Підлипки» двоповерховий із 3  кімнат площею 91 метр квадратний із альтанкою та фруктовим садом – 1 875 632 грн.

Двоповерховий на сім кімнат у центрі міста – 3 494 775 грн.

Двоповерховий на околиці міста на 4 кімнати з євроремонтом – 6 982 875 грн.

Цікаво, що як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення» ціни у селах, розташованих біля Ужгорода майже не відрізняються від вартості будинків у самому місті, а деколи є навіть вищими ніж у обласному центрі Закарпаття.

До перехресть на Закарпатті завжди ставилися обережно, на них нічого не будували, оскільки вважали, що є таке поняття в демонології, як путник, або межівник – нечиста сила, яка ходить дорогами чи межами, тож якщо йому перегородити шлях, він буде злитися і може наробити лиха.

Взагалі існувала заборона на будівництво хати на межі, на дорозі. Є навіть оповіді, коли в лісі, де стежку не дуже помітно, бо вона заростає, ставили якусь колибу, скажімо, коли йшли косити, певні міфологічні істоти, наприклад, на гуцульщині це красні або лісні, могли прийти і відкинути людину. Спочатку вони просили, аби їм дали дорогу, але якщо на це не звертали уваги, то могли навіть «потяти», тобто завдати такий негативний вплив, який міг спричинити смерть людини. Тож цього уникали.

Вчора, 2 листопада, з повідомлення про крадіжку на лінію “102” звернулася 62-річна мешканка Виноградова. Заявниця повідомила, що невідомі чоловік та жінка викрали з її квартири 5 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації Закарпатської поліції.

Виноградівські правоохоронці опитали потерпілу та з’ясували, що до квартири молоді люди потрапили безперешкодно, оскільки двері були незачиненими. Допоки заявниця поралась у господарських справах, чоловік та жінка зайшли до помешкання, звідки з спальної кімнати викрали заощадження потерпілої, а саме 5 тисяч гривень, після чого втекли.

За наданими потерпілою прикметами та вживши ряд оперативно розшукових заходів, осіб причетних до злочину встановили. 30-річного уродженця Воловеччини та 44-річну мукачівку виноградівські поліцейські спільно з берегівськими колегами затримали у Берегові, куди фігуранти справи втекли на автомобілі.

Відома співачка, вихідка з Ужгорода Єлізавета Іванців, що виступає під псевдонімом Елка і що змінила українську сцену на російську, днями дала інтерв’ю, в якому визнала, що була складним підлітком. Майбутній зірці довелося пережити непростий перехідний вік, і вона вдячна батькам, які дуже правильно реагували тоді на її витівки. 

“У мене немає ніяких комплексів – батьки все зробили правильно. Набагато важливішими є ті основні принципи, яким вони навчали мене на власному прикладі. Не розмовами, а просто показуючи, що таке повага, дружба, самоіронія і як з цим зручно і комфортно жити, – зазначила Йолка в розмові.

Переглянути цю публікацію в Instagram.

Вчора, 2 листопада, поліція Закарпаття затримала поблизу готельного комплексу на Ужгородщині 43-річного ужгородця, який обгрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального злочину. Співробітники відділу з боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Закарпатській області провели оперативно-розшукові заходи, у ході яких встановили, що, підробляючи водієм таксі, чоловік неодноразово займався сутенерством. Загалом, співпрацював з чотирма жінками.

Вчора ж до готельного комплексу він привіз двох жінок, які мали за грошову винагороду у сумі 2700 гривень надати клієнтам послуги інтимного характеру.

У  той час, коли винахідливі європейці зі сміття зводять будинки, ужгородці продовжують наповнювати свою головну водяну артерію пластиком.

На багатьох ділянках Ужа, навіть у центральній частині, біля пішохідного мосту, там де плавають лебеді й качки, де постійно фотографуються туристи, нерідко плаває пластик.

zakarpatpost.net вже неодноразово піднімав питання засмічення міста та, зокрема, самої річки, що є однією з головних родзинок столиці Закарпаття.

Проте, на жаль, ситуація на краще не міняється.

Якщо ще вулиці в нас почали краще прибирати, набережні розчищають, то з річки сміття ніхто не виймає. Усі чекають, коли рівень води підніметься і непотріб попливе до сусідів.

Допомагають у засміченні ужгородцям і мешканці Перечинського, Великоберезнянського  та Ужгородського районів. Часто саме вони кидають у воду пластикові пляшки та інші особисті відходи.

zakarpatpost.net