Погода у Закарпатті на сьогодні, 25 листопада. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде пасмурний прохолодний день. Місцями дощ.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +6, удень – +8 градусів.

Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці очікується дощ. Після обіду він послабшає, але буде продовжувати йти до пізнього вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +6, удень – +8 градусів. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. У першій половині дня буде йти дощ, який після невеликої перерви знову почнеться ввечері, але з меншою силою.

У Воловці – +2 уночі і  +4 градуси удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. З ранку і до пізнього вечора йтиме дрібний дощ.

У Сваляві – +4 уночі і  +6 градусів удень. У Сваляві протягом усього дня погода буде похмурою. З самого ранку йтиме дощ. Удень він може послабшати, але не заспокоїться до самого вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +6, денна – +10 градусів. У Тячеві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці очікується дощ. Після невеликої перерви він піде знову, проте вже із слабшою інтенсивністю.

У Перечині – нічна температура становитиме +6, денна – +8.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Великому Березному – вночі +4, удень – +6. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Вранці очікується дощ. Після обіду він послабшає, але буде продовжувати йти до пізнього вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +6, удень – +8.  З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дощ, який ввечері послабшає.

У Міжгір’ї – уночі  +3, вдень – +4. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Дрібний дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Рахові – уночі  +2, вдень – +6. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці очікується дрібний дощ. Ближче до середини дня він повинен припинитися, а ввечері піде знову.

25 листопада вшановується пам’ять святителя Івана Милостивого, патріарха Олександрійського. На Івана зазвичай буває сніг. Якщо дощ на Івана Милостивого, то, знову ж таки, відлига буде до Введення (4 грудня). У давнину пророблювали такий ритуал: у сніг, який щойно випав, вставляли соломинку, якщо вона провалиться, значить, сніг зійде, якщо не провалиться — залишиться на землі. Якщо сніг цього дня випадав, то вважалося, що зима довго з місця не рушить і весна буде пізньою.

Народні прикмети на 25 листопада

  1. Дощ іде 25 листопада до 4 грудня будуть відлиги
  2. Потрібно прочитати молитву Іоанну, щоб діти були у безпеці і не хворіли
  3. Дощ пішов 25 листопада – холодів не буде до Введення
  4. Ще не похолодало – весна буде ранньою
  5. Якщо людина народилася 25 листопада, то вона буде захисником слабких і знедолених, може працювати суддею. В якості талісмана їй варто носити бірюзу або турмалін
  6. Мряка вранці спостерігається – ввечері будуть заморозки
  7. Хмари пливуть проти вітру – чекай снігопаду найближчим часом
  8. Низькі хмари 25 листопада – будуть морози
  9. Яка погода на Івана – таким і початок грудня буде
  10. Дощ іде – прикмета, що до лютого будуть стояти сирі і вологі погоди
  11. Яскраво горить вогонь у печі – на вулиці в найближчі дні буде суха і морозна погода
  12. В печі утворюється зола – чекай тепла
  13. Сніг випав 25 листопада – пролежить до весни, а сама весна буде пізньою
  14. Якщо в цей день зробити добру справу, то воно обов’язково зарахується померлим родичам і полегшить їх доля на тому світі
  15. Якщо до цього дня дівчина не обзаведеться хлопцем, то до Масляної буде одна
  16. Покупки, здійснені в цей день, будуть вдалими і прослужать довго
  17. Якщо у цей день дівчина купить взуття за компанію з подругами, то це приведе до невдач в особистому житті
  18. Всі чоловіки на 25 листопада надзвичайно щедрі
  19. Якщо дружина нагодує чоловіка горіхами, то він, згідно з прикметами, перестане бурчати і буде ласкавим.

zakarpatpost.net