Великі проблеми маленького закарпатського міста. Через відсутність каналізації людей заливає

До редакції zakarpatpost.netзвернулася хустянка, мешканка вулиці Долиная (колишня Проектна).

Жінка повідомила, що її підвал заливають ґрунтові води.

Справа в тому, що через вулицю протікає потічок, який тече територією всієї промзони. Раніше там було  кілька колодязів і люди мали чисту джерельну воду. Вода зараз водогін міський, а от каналізації немає зовсім.

Та кілька років тому неподалік купив ділянку і побудував будинок один новий мешканець. Він перекрив каналізаційні витоки, які спускалися в потічок.

Нібито усе цілком логічно і правильно. Але оскільки питання каналізації так і не вирішено, у людей почало підтоплювати городи та підвали.

Чоловік забетонував труби, які вели до потічка, тож наразі каналізації подітись нікуди.

Жінка  зверталася до міської ради, де їй повідомили, що вона не має права спускати каналізацію у водойму, але як вирішити ситуацію – не сказали.

«Я купила за 3 тисячі гривень мотор, щоб ним відкачувати воду з підвалу, але вдарили морози, шланг замерз і він тепер не працює. Підвал залило. Не знаю, що робити. До мене сусіди ходять набирати воду. Сама водою користуватись не можу, бо вона ще більше заливає підвал, їй нікуди діватися. 25 років система робила і все було добре. Тепер же проблема на проблемі».

У мерії усе ж пообіцяли розібратися з цим випадком. Тож інформуватимемо вас, як розвиватимуться події далі.

zakarpatpost.net